Peugeot 206 2000: Lekage

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Sinds kort een Peugeot gekocht, na 3 dagen stil te hebben gestaan dit ? Iemand enig idee waar dit vandaan zou kunnen komen( bekende kwaaltjes bij deze auto)

Mvg

Stijn11888

Geplaatst door Stijn11888 (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pakreel (0), 4 jaar geleden

Keerring aandrijfas links?

Stijn11888 (0), 4 jaar geleden

Hoe kan ik dat het makkelijkst checken ? Krik er onder en die hoeZen eraf schuifen?

Stijn11888 (0), 4 jaar geleden

...

Pakreel (0), 4 jaar geleden

Met remmenreiniger schoonspuiten. Afnemen met een doek. De nodige km's rijden en dan kijken waar de olie uit komt. Aan de zij-wielkant van de versn.bak zit ook een schroef waar de olie voor de versn.bak bijgevuld kan worden. Draai deze los en als er olie uitkomt zit er genoeg in. Dan lijkt het niet dat de keerring van de aandrijfas lek is. Maar dan ga ik aan de keerringen van de price-as of krukas denken. Dat betekend versn.bak er af en bekijken. Anders met een stukje el.draad in dat gat en dan zien hoe ver naar beneden pas olie aan het draadje zit. Het peilstok systeem. Als er te weinig versn.bak olie in zit dan moet zo goed als zeker de keerring van de aandrijfas vervangen worden. Het minste werk. Je kan er ook gewoon mee doorrijden als het niet te hard lekt, ouderdom, en dan het olieniveau van de versn.bak regelmatig controleren. Dit gebeurt bij veel oudere auto's. Is in principe ook geen afkeur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.