BMW 3-serie 2012: BMW 320i N20 haperen/inhouden lage toerentallen bij warme motor

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 135

Hallo,

Sinds een tijd heb ik met mijn 2012 320i met N20 motor het probleem dat hij bij een warme start eerst een paar keer hapert voor hij netjes stationair gaat draaien en tijdens het rijden en wegrijden bij lage toerentallen (zodra de motor belasting krijgt) dat hij ook even inhoudt. Met koude motor is er geen enkel probleem.
Storingscodes P0172, 118002 en 118402 (Mixture control: fuel-air mixture too rich). Ik heb de auto uit laten lezen bij een onafhankelijk BMW specialist en hij kwam uit bij de injector van cilinder 4. Deze heb ik vervangen, samen met alle bougies en bobines, maar het probleem is er nog steeds. Momenteel heb ik de luchtmassasensor losgekoppeld, ook zonder verandering in het resultaat.
Visueel kan ik geen lekkages vinden in vacuüm of inlaatluchtslangen.

Volgende stap zou zijn om hem bij de dealer uit te laten lezen of ze de oorzaak aan kunnen wijzen, maar voor ik dit ga doen ben ik benieuwd of er hier op het forum nog mensen zijn die andere tips hebben om bepaalde oorzaken uit te sluiten?

beemer1979

Geplaatst door beemer1979 , lid sinds 13 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.