BMW 3-serie Touring 2006: Koelvloeistof verversen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N46B20B, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo,

Ik heb laatst de elektrische hulppomp van het koelcircuit vervangen. Het viel me op dat de koelvloeistof rood van kleur was. Opzich is de kleur niet zo belangrijk, maar meestal word bij BMW blauw/groene koelvloeistof gebruikt.

Omdat ik de auto al een paar jaar in bezit heb toch maar besloten de koelvloeistof te gaan vervangen. Na wat verdiepen begreep ik dat BMW koelvloeistof Nitraat-vrij, fosfaat-vrij, amine-vrij en silicaat-houdend moet zijn.

Bij autodoc een bestelling geplaatst (samen met andere onderdelen voor de auto van mijn vrouw) maar bij levering blijken ze een andere kvs te hebben geleverd. Namelijk Febi 24196 (eigenlijk bedoeld voor Mercedes).
https://partsfinder.bilsteingroup.com/en...
Deze is silicaat-houdend, maar ik krijg niets gevonden over nitraat/fosfaat/amine.

Autodoc beweert dat deze ook geschikt is voor mijn BMW (ze controleren dit a.h.v. het chassisnummer).
De geleverde febi koelvloeistof is 3x zo duur dan die ik eigenlijk besteld heb, kwalitatief misschien beter. Ik wil deze graag gaan gebruiken in mijn auto, maar wil eigenlijk zeker weten dat dit goed gaat.

Wie kan bevestigen of ontkrachten dat deze KVS geschikt is voor mijn BMW E91?

willemhs

Geplaatst door willemhs , lid sinds 16 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.