Daewoo-Chevrolet KALOS: hoog stationair toerental

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: B12S1, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 53

Beste allen, wie kan mij helpen met een verhoogd stationair toerental van onze Daewoo kalos 1.2 uit 2004.Ik heb de auto vorige maand gekocht zonder op te merken dat het toerental aan de hoge kant was, de motor loopt ook verder perfect.
wat ik heb gedaan tot nu toe:
- gasklephuis gereinigd
-Vacuüm check ( remreiniger)
-opnieuw inleren
-uitlezen
dat laatste leverde me eerst een p1628 code op, ik dacht eerst aan de temp sensor, maar bleek de code sleutel te zijn.Met de reserve sleutel geen storing code.Temp loopt ook netjes op.Wel zie ik dat met het contact aan trottle pos op 5.5% staat. En als ik hem start staat hij op 0% , maar het toerental draait op 1700 rpm. Als ik op het gasklep huis kijk zie ik dat in rust stand de elektronische vlinderklep een klein beetje open staat. Ik hoor ook een getik/gekraak aan de achterkant van de auto als ik het contact aan/uit zet.(brandstofpomp?)
Waar moet ik het probleem zoeken? wie kan mij helpen?

saneloy

Geplaatst door saneloy (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

saneloy (0), 8 jaar geleden

probleem opgelost!

kaleido 1 (1460) PRO, 8 jaar geleden

Wat was dan de oplossing ?

saneloy (0), 8 jaar geleden

Was toch maar naar een chevrolet/daewoo werkplaats gereden, deze hadden het probleem snel gevonden. Het bleek een terugslag klepje in een leiding te zijn.
Was met 15 minuten weer buiten en wel 11 euro lichter :p
Draait nu weer rustig 800rpm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.