292 bezoekers online

Ford GALAXY 2010: Hikje

Bouwjaar: 2010

Hoi, mijn Galaxy 2.0, 107kW benzine uit 2010, is een super fijne auto. Gekocht bij 170dkm, nu +/- 210dkm. Maar soms heeft ie een irritante hapering.
Motor- en buitentemperatuur onafhankelijk.
Foutcodes gecheckt, bougies en filters vervangen.
Hapering ongeveer elke 70 seconden en soms voelbaar bij optrekken. Is maar een heel klein hikje, maar bij een rit van een paar uur best irritant.
Een enkele keer bij koude start moeilijk stationair, vooral als meer elektrische gebruikers zoals verlichting al aan staan. En 2 keer per jaar ongeveer start spontaan de (Pioneer) multimedia opnieuw op tijdens rijden.
Binnenkort weer aan een beurt toe dus tijd voor de oplossing. Vooral de 70s tussentijd vind ik opmerkelijk. Vast iets elektronisch, maar mn gevoel zegt dat het ook met de versnellingsbak of koppeling (schijnt al eens aan gewerkt te zijn) te maken zou kunnen hebben. Suggesties zijn erg welkom
Dank en groet Gijs

GijsFord

Geplaatst door GijsFord , lid sinds 2 weken geleden

1 Reactie

0

P. Kelder, 2 weken geleden

Hoe is de toestand van de accu ? Indien de accu op zn eind is kan dit div. storingen veroorzaken.

Grt. Paul

    Hoi Paul, Dank voor je bericht. De accu is goed. Ook nooit een lampje/ actieve storing gehad. Enig idee of er specifieke storingen sowieso in de computer te zien zouden moeten zijn? De regelmaat van het hikje vind ik vooral zo maf - GijsFord, 2 weken geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford GALAXY of stel zelf een nieuwe vraag.