Ford S-Max 2007: Richtingaanwijzer knippert als een dolle

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HUWA, Motorinhoud (cc): 2600, Vermogen (kw): 162

Beste lezers,

Sinds een paar weken doet de richtingaanwijzer van mijn S-Max heel vreemd. Naar links is de knipperfrequentie normaal maar naar rechts is de knipperfrequentie heel hoog (zoals bij een defect lampje in de kring). Het euvel begon met heel af en toe snel knipperen als er richting naar rechts aangegeven werd. Het heel af en toe werd na verloop van tijd steeds frequenter en af en toe bleven de lampen continu branden. Uit en inschakelen loste heel even het probleem op maar sinds een aantal weken blijft het bij snel knipperen als ik naar rechts richting aan geef. Links doet hij het prima.
Een paar jaar geleden heb ik alle gloeilampen vervangen door leds en uiteraard een weerstand parallel geplaatst om de boordcomputer te foppen zodat er foutmelding in het infodisplay verschijnt. Dat heeft jaren prima gewerkt. Er zijn geen defecte leds en als ik alles vervang door gloeilampen, blijft het probleem bestaan.
Mijn vraag is waar het probleem zit. Is er een knipperrelais aanwezig? Zou de richtingaanwijzerschakelaar op de stuurkolom defect kunnen zijn of zit het probleem dieper, bijvoorbeeld in een stuurapparaat?
Hopelijk dat iemand hierop antwoord heeft. Alvast dank voor jullie reactie(s).

Jandoodle

Geplaatst door Jandoodle , lid sinds 9 maanden geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.