Ford C-Max 2011: Veel rook uitlaat

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: JQDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Sinds eind vorig jaar vreemde klacht met onze ford cmax 1.6 ecoboost uit 2011. 205000 km gelopen. April vorig jaar groot onderhoud gehad en de distributieriem en radiator vervangen. In oktober rookte de auto ineens erg na een korte rit van 10 kilometer. Naar mijn mening witte rook en wat geur. Niet mee durven rijden en een paar dagen latere naar de garage gebracht. Hij heeft hem uitgelezen en een flinke afstand proef gereden. Hij merkte niets en zag geen tekenen van een groot probleem. Opgehaald en sinds dien heen last meer van gehad. Vorige maand is de gasklep (bij een andere monteur) gedemonteerd en schoongemaakt omdat de motortoeren soms schommelen bij stilstand. Ook verder niets geks gevonden.

Gisteren na een soortgelijke afstand een grote rookwolk uit de uitlaat. Ook weer geen foutmeldingen en ook vreemd toerental o.i.d.
We zijn gewoon naar huis gereden, en de 2 ritten daarna niets meer gezien. Voor de zekerheid de olie en de koelvloeistof bij gevuld. De olie zat tegen het minimum. Maar eerlijk gezegd heb ik dit niet meer bijgevuld sinds eind vorig jaar:-)

Vreemd. Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Ik zat te denken aan de koppakking, maar dan zou dat vreemd zijn dat dit al 5 maanden niet voor gekomen is.

Aangezien we dit jaar weer op pad willen met onze caravan vindt ik dit heel spannend. ;-)

davrom

Geplaatst door davrom , lid sinds 2 weken geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.