Opel Agila 1.2i 16v 2009: stuurproblemen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1, Vermogen (kw): 73

Mijn Opel Agila stuurt heel erg zwaar (lijkt wel ,n dweil) er is naar gekeken maar men zegt er is niks aan te doen (onzin natuurlijk) maar na lang op internet zoeken, zegt men met een aanpassing in het stuurhuis is het probleem opgelost ? De importeur veegt er z,n kont mee af ,die zegt fabrieks fout , maar dan moeten ze natuurlijk ,n terugroep actie op touw zetten en dat kost geld natuurlijk

jpbroek28@ziggo.nl

Geplaatst door jpbroek28@ziggo.nl , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

ferdinand, 1 jaar geleden

Wat verwacht je van een dealer met betrekking tot een 10 jaar oude auto.Dat hij gratis gemaakt gaat worden?
En een terugroepactie voor een dergelijke auto gaat natuurlijk ook niet gebeuren.Ik denk dat als je er vanaf wilt,je hem moet laten maken.
Ferry

andriesbos, 3 weken geleden

We hebben een splash 1.2 bj 2012, qua opbouw/ stuurhius is dit hetzelfde als in een agila en dus ook een zelfde stuurhuis. De auto stuurt heel slecht/ niet terug naar het midden na een bocht en blijft contunue zwaar sturen.

Navraag en zoeken leert dat een slechte stuurhuis komt doordat de bekrachtiging electrisch is. Eigenlijk is er niet veel aan te doen; of laten reviceren door een bekend revisie bedrijf die met dit probleem bekend is, of er mee leren leven. Het zomaar (laten) vervangen door een ander exemplaar zal niet gegaragdeerd je problemen oplossen.
Tip van de opel dealer : Door de bandendruk iets lager in te stellen, zoekt de auto wel iets beter het 'rechtuit' rijden.
Als er iemand is die wel weet wat aan de stuurhuis wordt gedaan of zelf is te doen, hoor ik het graag !
Het weg moeten brengen en niet weten wat er wordt gedaan, voelt ook niet helemaal 'goed'.
Dus heeft hierover info, graag delen aub !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agilla of stel zelf een nieuwe vraag.