1019 bezoekers online

Peugeot 206 2000: Achteras

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFZ, Motorinhoud (cc): 2, Vermogen (kw): 65

Hallo,
Bij een toevallige ontdekking is gebleken dat een achterwiel een beetje scheef staat, waarschijnlijk een versleten lager op de as zelf, waar de draagarm bevestigd zit.
Nu ben ik een beetje aan t rondkijken, en ik heb een gereviseerde as gevonden om te vervangen, alleen is die uitgevoerd met schijfremmen, en van bj 2001, terwijl ik nog trommels heb.
Mijn vraag is dan ook, kan dat zomaar, of loop ik tegen andere dingen aan als de handrem-bevestiging enz. Wie kan mij een beetje op weg helpen?
Ik heb wat foto's toegevoegd, maar weet niet of het goed te zien is. Voor mijzelf in ieder geval wél. Het gaat om het rechterwiel wat scheef staat, en er zit ook iets speling om de arm.
Gr. Rick.

Rickvi

Geplaatst door Rickvi , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

0

Siem Bijman, 6 dagen geleden

Rick, ik zou gewoon een as opzoeken die exact hetzelfde is. Via www.deonderdelenlijn.nl kun je dat heel eenvoudig vinden. Probleem hoeft er niet te zijn, maar sowieso heb je een andere handrembediening en moet je die over zetten met een heleboel etra werk. En ook je hoofdrempomp zou anders kunnen zijn omdat er een andere krachtverdeling tussen trommel en schijfrem is.

    Hoi Siem, ik heb inmiddels contact met een man die er een heeft liggen, niks mee gedaan, dus ook geen garantie, maar geen speling. Prijs valt ook nog mee, na afdingen mag ik m voor 80eu ophalen. Ga dat proberen. Gr. Rick, - Rickvi, 6 dagen geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.