Peugeot 206 SW 2004: Achteruitrijlichten

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: nfu

Heren geleerden , ik heb een relatief klein probleem met grote gevolgen. Ik krijg het 206je van mijn dochter niet gekeurd bij de APK omdat de achteruitrijlichten niet werken. De lampjes, bedrading vanaf de BSi naar achter is goed , maar de rest is een beetje een vraagteken omdat het een automaat betreft : deze heeft namelijk geen simpele schakelaar op de bak maar een meerstandenschakelaar voor de bakcomputer en display e.d. Heb een Peugeot monteur geraadpleegd en die vermoedde dat het signaal wel van deze schakelaar komt , gewoon het stand R signaal maar was niet zeker. Het display reageert wel op de pook zoals het hoort , alle standen geeft ie netjes aan ook de R dus het ingaande signaal zou er moeten zijn. Maar het uitgaande is er niet , vooropgesteld dat de BSi dat regelt maar dat is dus niet zeker. Heb wel allerlei schema’s gekregen maar daar kom ik niet veel verder mee door alle kleurwisselingen en niet leesbare codes op de draden. Heb ook al naar ACtronics gebeld of dit een bekend probleem was maar kenden het eigenlijk ook niet , maar mijn BSi konden ze in ieder geval niet testen want “apart type”… Dus nu zit ik nogal vast en loop zelf met het idee te spelen er maar “ergens” een schakelaar bij te bouwen maar wellicht zie ik iets heel simpels over het hoofd. Kent iemand dit probleem ?

pittzz9135

Geplaatst door pittzz9135 , lid sinds 18 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.