358 bezoekers online

Renault MEGANE SCENIC 2005: Geen koppeling meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K F7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 74

Heb het probleem dat het koppelingspedaal ineens onderin blijft staan en er niet meer ontkoppelt kan worden.

Het potje van de remvloestof lijkt voldoende vol, maar voor alle zekerheid heb ik het bijgevuld. Er ging max 125 ml in en was toen ook tot de dop toe gevuld.

Wie herkent dit probleem en hoe is dit op te lossen?

Burgie

Geplaatst door Burgie , lid sinds 3 jaar geleden

7 Reacties

0

kaleido 1, 2 maanden geleden

Als je het pedaal omhoog trekt en weer in trapt wat gebeurt er dan ?
Er loopt geen olie aan de onderkant uit het vliegwielhuis , kijk ook eens bij het pedaal of het daar nat is .

0

Heino4267, 2 maanden geleden

Er zijn drie mogelijke oorzaken:
Zet de auto in de eerste versnelling met contact uit en handrem vrij.
1. trek met je voet of hand eenmalig het koppelingspedaal weer naar boven. Was het blijven haken achter een losse mat? Maak die mat dan met een touwtje vast aan het stoelframe zodat hij niet nogmaals zo ver naar achter kan schuiven dat het koppelingspedaal er achter blijft hangen.
2. trek met je voet of hand eenmalig het koppelingspedaal weer naar boven.
Werkt de koppeling nu weer in de zin van dat de auto "in de versnelling staat, waardoor hij niet voor- of achteruit kan worden geduwd zonder dat je dan de motor aandrijft"? Dan is jouw auto wellicht één van de exemplaren waarbij de modificatie van het koppelingspedaal (= extra of steviger veer op koppelingspedaal monteren) nog niet is uitgevoerd.
3. trek met je voet of hand eenmalig het koppelingspedaal weer naar boven. Kan je dan het koppelingspedaal héél licht bedienen zonder dat er iets wordt gekoppeld?
Dan heb je een hydraulische koppeling waarvan de hydraulische vloeistof ontbreekt door een lekkage. Laat dit repareren bij een garage.

0

Burgie, 2 maanden geleden

Klinkt heel suf, maar het koppelingspedaal met de hand omhoog getrokken en na een paar keer pompen koppelt die weer als vanouds!

Bedankt voor de hulp!

0

Heino4267, 2 maanden geleden

Dan zou ik uitkijken: ik meen dat de koppeling de vloeistof deelt met de remmen en dan zou je zomaar "remvloeistof" kunnen verliezen in het koppelingstraject ...
Toch even naar laten kijken (m.n. lekkages/vloeistof bijvullen).

0

kaleido 1, 2 maanden geleden

Je komt nooit zonder remmen te zitten , aansluiting zit hoger , er blijft altijd vloeistof genoeg om te remmen , de cilinder bij het pedaal of in de bak willen wel eens lekken .

0

lange-frans, 2 maanden geleden

zelfstellende koppeling los geschoten in pedaal????????? hebben wij hier gehad met een twingo.

0

lange-frans, 2 maanden geleden

sorry lees verkeerd zie dat het hydro koppeling betreft .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Megane of stel zelf een nieuwe vraag.