441 bezoekers online

Renault CLIO 2014: Verlichting probleem

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K B6, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 66

Hallo,

Ik heb een vraag. Onlangs van onze Clio estate type 4 hadden we een probleem dat de dimlichten soms spontaan uitvielen. Met wat friemelen aan de linker stuurkolom schakelaar deden ze het dan weer. Het probleem was willekeurig.
Deze schakelaar vervangen voor een nieuwe maar bleek een verkeerd type te zijn. De juiste via de sloop gekocht en gemonteerd. Nu doen de dimlichten het goed maar een hoop andere verlichting niet meer. Als ik de verlichting aan draai middels de hendel werken niet meer: stadslichten (geen lampje op dashboard wat aangaat) , dashboard verlichting doet het niet meer, achterlichten branden niet meer (remlichten doen het wel gewoon) , kentekenplaat verlichting werkt niet meer, groot licht werkt niet meer en de mistlampen werken niet meer. Als ik de verlichting aanschakel zie ik wel de dimlichten lampje op het dashboard aan gaan.

Ik heb al nagekeken alle zekeringen, lampjes verwisseld ed. Ik krijg ze echter niet aan de praat meer. Kan het zijn dat er hier een computer oid storing heeft? Is er voor de verlichting een aparte centrale aansturing oid of werkt alles zonder tussenkomst van een computer oid? Wellicht herkent iemand dit probleem? Hulp is welkom!

hbjvandenbraak74@gmail.com

Geplaatst door hbjvandenbraak74@gmail.com , lid sinds 1 week geleden

4 Reacties

0

oldford, 1 week geleden

Heb je de oude schakelaar nog? Wat werkt er als je die inbouwd?
Alles behalve het dimlicht? Dan heb je een defecte schakelaar van de sloop mee gekregen.

0

hbjvandenbraak74@gmail.com, 1 week geleden

Hallo, op de oude doet hij hetzelfde. Ik ben wel overtuigd dat het daar niet aan ligt. Ik ben eigenlijk op zoek naar een elektrisch schema van mijn auto. Lastig probleem.

0

7seconds, 6 dagen geleden

Heb je ook de hoofdzekeringen onder de motorkap bij de accu gecontroleerd.

0

hbjvandenbraak74@gmail.com, 6 dagen geleden

Jazeker alle zekeringen gecontroleerd. Nu vraag ik me af of de verlichting losstaand is of misschien via een aparte computer aangestuurd wordt? Ik kan helaas nergens een elektrische schema vinden. Kunnen of kan er misschien een relais kapot zijn, lijkt me sterk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault CLIO of stel zelf een nieuwe vraag.