298 bezoekers online

Volkswagen Polo 2000: Achterlichten werken maar remlichten niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem, sinds gisteren ben ik te weten gekomen dat als ik op mijn rempedaal duw dat mijn remlichten niet werken. Mijn gewone achterlichten werken wel. Heb al eens gekeken naar het zekering en kastje maar geraak er niet zo aan uit. De lampjes zijn het het niet dat ben ik zeker.

Mvg Yoni

Yoni1774

Geplaatst door Yoni1774 , lid sinds 1 week geleden

5 Reacties

0

Theo Sparenburg, 1 week geleden

Als het derde remlicht ook iet brandt denk ik toch sterk aan de remlichtschakelaar bij je pedaal.


vr.gr. Theo

    Beste, Danku voor de tip. Als ik op de rem duw licht deze inderdaad niet op. Hij brand gewoon maar licht niet meer op als ik de rem induw. - Yoni1774, 1 week geleden
0

Theo Sparenburg, 1 week geleden

Om de oorzaak te vinden kan je het volgende doen.
Kijk in je instructieboekje waar de betreffende zekering zich bevindt en controleer die. Ook op de deksels van de kastjes staat dit vermoedelijk aangegeven. Als er een zekering kapot is zullen meer dingen het niet doen.
Om de remlichtschakelaar te controleren haal je de stekker los en meet met een ohmmeter op de twee contacten van de schakelaar met ingedrukt contact. De meter moet dan uitslaan, zoniet dan is de schakelaar defect. Mocht je geen ohmmeter hebben dan kan je de 2 contacten van de losgenomen stekker even met een draadje doorverbinden. Als de lichten nu wel gaan branden weet je zeker dat je schakelaar defect is of niet goed afgesteld. Schakelaar gaan wel vaker kapot.

vr.gr. Theo

0

Yoni1774, 1 week geleden

Zo een boekje heb ik jammer genoegd niet. Heb daarstraks eens de remschakelaar los gekoppeld en opgekuist en mijn bovenste remlicht op de klapdeur reageert op het induwen van de rempedaal, echter de linkse en de rechtse remlichten reageren niet en de lampjes zijn niet kapot.

0

Theo Sparenburg, 1 week geleden

Dat wordt meten in de stekkers in de kofferbak en bij de achterlichten om te zoeken tot waar de spanning bij ingedrukt pedaal komt. Let ook op beschadigde bedrading ook tussen de achterlichten en vooral in het doorvoerrubber van de klep.vr.gr. Theo

0

David Schutte (1), 1 week geleden

en maakt de lampje wel goed verbinding. Wil wel is voor komen dat ze los in de fitting zitten en als je em dan beweegt dat die het dan doet. Had laatst iemand die had de verkeerde lampje er in gedaan waardoor die het ook niet deed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.