482 bezoekers online

Volkswagen KAMPEERAUTO I D 57 KW 1995: dimlicht werkt niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 57

Mijn Volkswagen T4 heeft kuren met het dimlicht. Ik kwam er toevallig achter dat mijn koplampen niet goed functioneren, omdat mijn grootlichtschakelaar niet 'aan' bleef staan. Het grootlicht werkte wel, maar ik moest de schakelaar vasthouden. Met de lichtsknop aan, doen de stadslichten en achterlichten het wel, maar beide dimlichten niet. In eerste instantie kon ik dit euvel omzeilen door een magische truuk met de lichtknop: even aan/uit en dan ergens halverwege gingen mijn dimlichten aan en bleef ook de grootlichtschakelaar in de 'aan' stand. Dat werkte gelukkig de hele vakantie door, maar nu is de truuk uitgewerkt en zit ik dus zonder licht. Enig idee waar dit aan ligt? Is de lichtsknop stuk? Een zekering? Het feit dat allebei mijn dimlichten niet aan willen maar met het truukje wel werkten geeft volgens mij aan dat de lampen zelf niet stuk zijn. Of zie ik dat verkeerd? Hoop dat iemand me verder kan helpen. Alvast bedankt!

Merel_Zwart

Geplaatst door Merel_Zwart , lid sinds 1 week geleden

1 Reactie

0

kaleido 1, 1 week geleden

Zou toch beginnen met het controleren van de beide lampen , daarna meten of er spanning komt op de lampen , lichtschakelaar is ook te meten of deze goed is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen KAMPEERAUTO I D 57 KW of stel zelf een nieuwe vraag.