Column: Auto krassen verwijderen, zo pak je het aan

1 week geleden gepubliceerd

Als autobezitter wil je natuurlijk in een onbeschadigde auto rondrijden. Neem van ons aan dat dat ijdele hoop is. Vroeg of laat krijgt iedere autobezitter te maken met krasjes of zelfs krassen in de lak. Of dit nu komt door zand, slijtage, takken van een boom of heg, vandalisme of door toedoen van een andere bestuurder die na het parkeren gewoon de deur flink opengooit, het maakt allemaal niet uit. Krassen zijn lelijk en je wilt hier zo snel mogelijk vanaf. Hier zijn echter meerdere manieren voor. Hoe je auto krassen verwijderen aanpakt vertellen we je daarom in dit artikel.

Kras op je auto verwijderen kun je zelf

Een auto is voorzien van meerdere laklagen. Afhankelijk van hoe diep de kras is en tot welke laklaag deze doorgedrongen is kun je zelf auto krassen verwijderen. Het is misschien niet het leukste werk maar je bespaart hiermee een hoop geld. Zit de kras namelijk alleen in de toplaag van de lak, dus de blanke lak die als afwerking is gebruikt, dan kun je hier met een gerust hart een lakstift of een scratch remover overheen halen. Vaak is dit al voldoende om oppervlakkig auto krassen te verwijderen. Om te bepalen of dit bij jouw auto het geval is, kun je de kras het beste nat maken met een vinger. Is de kras dan niet meer zichtbaar kun je aan de slag. Blijft de kras echter zichtbaar dan wordt het helaas een ander verhaal.

Auto krassen verwijderen door een professioneel bedrijf

Als je, zoals gezegd, met je natte vinger over de kras gaat en deze blijft zichtbaar dan komt er meer kijken bij het auto krassen verwijderen dan dat je zelf kunt doen. Zo zal de exacte kleurcode van de auto bepaald moeten worden aangezien een spuitbus met grijs blauw of groene lak hierbij zeker niet volstaat. Daar komt bij dat er ook bepaald moet worden in welke laag de kras zit. Is dit alleen in de kleurlak of is de kras dusdanig diep dat ook de grondlak beschadigd is? Bij een diepe kras zie je vaak een witte of een grijze streep over de auto lopen. Hierbij is het zaak om zo snel mogelijk naar een professioneel bedrijf te gaan om de krassen te laten herstellen. De grondlaag is niet goed bestand tegen de weersomstandigheden en kan hierdoor gaan roesten. Diepe auto krassen verwijderen kun je dus het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Neem van ons aan dat het je een hoop kopzorgen scheelt.