Column: Autoruit vervangen zonder hoge kosten te betalen

10 maanden geleden gepubliceerd

Een autoruit vervangen is iets wat meestal veel zal kosten. Dit is voornamelijk omdat de meeste mensen ervoor kiezen om een nieuwe, originele autoruit te kopen in plaats van een after market exemplaar. En dat terwijl er bijzonder veel verschil zit in de prijs van een nieuwe autoruit. Een originele autoruit is voorzien van een merklogo van de autofabrikant wat eigenlijk de enige reden is van een hogere prijs. De kwaliteit is identiek aan autoglas dat is geproduceerd voor de after market. Je autoruit vervangen door een nieuw, origineel exemplaar zorgt er dan ook voor dat je heel wat meer betaalt dan noodzakelijk is.

Op de prijs besparen bij autoruit vervangen

Moet je een autoruit vervangen? Dan spreekt het voor zich dat je verschillende aanbieders vergelijkt zodat je de interessantste prijs betaalt. Het laten vervangen van de voorruit kost altijd het meeste. De reden hiervoor is eenvoudig. Een voorruit is gemaakt van gelaagd glas in tegenstelling tot een zijruit of achterruit van een auto. Deze ruiten zijn gemaakt van gehard glas. Een gelaagde voorruit is veel veiliger dan gehard glas, omdat dit bij schade slechts een sterretje of een barst vertoont waar gehard glas direct in ontelbaar veel stukken uiteenvalt. De kosten voor de productie van een voorruit liggen vanzelfsprekend een stuk hoger dan bij een geharde ruit. Door te kiezen voor een after market voorruit is het gelukkig wel mogelijk om de prijs te drukken en dat zonder dat er op kwaliteit hoeft te worden ingeleverd.

Je kan er zeker gerust op zijn dat wanneer bij autoruit vervangen autoglas wordt gebruikt voor de after market dit aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. De autoruiten met en zonder merklogo worden namelijk in dezelfde fabriek en zelfs op dezelfde productielijn geproduceerd. Waarom dezelfde autoruiten worden geproduceerd met en zonder logo is vanwege het feit dat alleen een merkdealer een autoruit met merklogo mag verkopen. Laat je een autoruit vervangen door een universele autoruithersteller dan kan deze alleen een originele autoruit plaatsen als de ruit is ingekocht bij een merkdealer. Dit komt de prijs natuurlijk niet ten goede, vandaar dat voor de autoruitherstellers autoruiten zonder merklogo worden geproduceerd.

Autoruit vervangen door tweedehandse ruit?

Besparen op de kosten van een autoruit vervangen door er voor te kiezen om een tweedehandse ruit te kopen is niet zo interessant als veel mensen vermoeden, in tegendeel. Een tweedehandse ruit kan bijvoorbeeld krassen vertonen en / of kan ook beschadigd zijn waardoor ze niet meer zo veilig is. Bovendien is het absoluut niet zo dat een tweedehands autoruit altijd voordeliger geprijsd is dan een nieuwe autoruit. Hoe dat mogelijk is? Zeer eenvoudig. Door te kiezen voor after market autoglas zal je merken dat de kosten van de autoruit vervanging aanzienlijk worden gedrukt. Het ontbreken van het merklogo zorgt er namelijk voor dat niet alleen een merkdealer de autoruit kan verkopen. Doordat er meer concurrentie mogelijk is drukt dit de prijs aanzienlijk.

Is een autoruit vervangen noodzakelijk voor de APK?

Het is bij veel automobilisten bekend dat een beschadigde voorruit een probleem kan vormen voor de APK. Een autoruit vervangen is voor wat betreft de voorruit bij schade alleen noodzakelijk wanneer de ruitschade in het gezichtsveld zit en hierdoor hinderlijk kan zijn voor de bestuurder. Is er sprake van een enkelvoudige barst buiten het gezichtsveld dan hoeft de auto niet direct te worden afgekeurd. Een ruitschade bestaande uit meerdere barsten, een zogenoemde meervoudige barst, is wel een reden tot afkeur voor de APK. De stijfheid van het chassis wordt echter voor ongeveer 40% bepaalt door de voorruit van de auto. Het is vanwege deze reden dan ook altijd verstandig om bij een barst in de voorruit je autoruit te laten vervangen.

Je autoruit vervangen door een echte vakman

Laat je jouw autoruit vervangen door een after market autoruit, dan kan je dit voordelig en snel laten doen door Autoglas Concurrent. In dat geval geniet je van de beste kwaliteit en zekerheid van één van de FOCWA gecertificeerde partners. Deze professionele vakmannen zijn perfect in staat om jouw autoruit te vervangen op locatie. Heb je een volle agenda of een compleet verbrijzelde voorruit dan kunnen zij zelfs zonder extra kosten je autoruit vervangen aan huis of op je werk, altijd tegen een zeer aantrekkelijke prijs.