Column: Bekleding auto vervangen

3 weken geleden gepubliceerd

Is je auto aan nieuwe bekleding toe? Of wil je zelf nieuwe bekleding? Laat dan je autobekleding vervangen. Er zijn veel soorten autobekleding. Ga je voor zachte stoffen bekleding of luxe lederen bekleding? Denk goed na over welke uitstraling je wilt. Lederen en stoffen bekleding zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en stiksels. Richt het interieur van je auto naar eigen smaak in. Er is van alles mogelijk!

 

Bekleding stuk of toe aan iets nieuws

Gaat je bekleding al zo lang mee dat hij stuk is gegaan? Of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Dan kun je de bekleding van je auto laten vervangen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten autobekleding. Je kunt de bekleding onderscheiden in twee groepen: lederen bekleding en stoffen bekleding. Het voordeel van stoffen bekleding is dat het goedkoop materiaal is en dat het makkelijker te vervangen is. Daarnaast is stoffen bekleding zacht. Lederen bekleding is vaak wat duurder, maar heeft ook een hoop voordelen. Je kunt het makkelijk schoon houden en het trekt minder stof aan. Daarnaast zit het voor veel mensen comfortabel. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren of kleurencombinaties. Daarnaast zijn er allerlei patronen en modellen bekleding beschikbaar. Je kunt logo’s of merknamen laten borduren in de bekleding van je auto om het zo nog persoonlijker te maken. 

 

Wat kost nieuwe bekleding van een auto?

Je autobekleding vervangen kost geld. Als je kiest voor lederen bekleding ben je meer kwijt dan voor stoffen bekleding. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt kiezen om de volledige auto te laten bekleden of alleen losse onderdelen zoals de achterbank of twee voorstoelen. De kosten voor het laten vervangen van je bekleding verschilt per bedrijf. Daarnaast verschilt het ook wat voor soort auto je hebt. Het vervangen van je autobekleding zal bij een luxere of grotere uitvoering meer kosten dan wanneer je een kleinere auto hebt in het lagere segment. De kosten lopen al snel in de duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dat geld zomaar liggen. In sommige gevallen kun je een lening aanvragen voor het financieren van je auto.

 

Auto interieur accessoires toevoegen

Als je je bekleding gaat vervangen, kun je gelijk interieur accessoires toevoegen. Denk aan handige snufjes in je autostoel zoals stoelverwarming, ventilatie of een massagefunctie. Ben je lang of heb je rugklachten? Dan is het prettig om een lumbaalkussen in te laten bouwen. Dit is een rubberen kussen dat een pompje heeft ter hoogte van je onderrug. Met het pompje kun je het kussen oppompen. Net zoveel als nodig om voldoende ondersteuning te geven aan je onderrug.