Column: Dit zijn de voordelen van de nieuwe Dacia Jogger!

3 weken geleden gepubliceerd

Als je vandaag de dag een nieuwe auto gaat kopen, kun je eigenlijk bijna alleen nog maar kiezen voor hybride auto’s of elektrische auto’s. Veel automerken maken immers geen nieuwe benzineauto’s meer. Wil je toch liever een benzine auto, dan kun je het beste een tweedehands auto kopen. Maar wil je juist graag een hybride auto, zodat je lekker zuinig kunt rijden en toch altijd nog terug kunt vallen op de benzinemotor als dit nodig is? Dan heb je meer dan genoeg keuze op dit moment. Wij hebben een goede tip voor je: Kijk eens naar de Dacia Jogger!

Super zuinig rijden met de Dacia Jogger 

Het grootste voordeel van deze hybride SUV is dat je super zuinig kunt rijden, ook als je op de benzinemotor rijdt. Met een hybride accu van 1,2 kWh kun je kleine stukken volledig elektrisch rijden, bijvoorbeeld als je veel in de stad rijdt of boodschappen wil doen met je auto. Voor 80% van alle ritten binnen de stad geldt dat je volledig elektrisch kunt rijden met deze auto. De Dacia Jogger beschikt over een WLTP-waarde van 900 kilometer, dus je bent altijd verzekerd van veel duurzame kilometers. Het model beschikt over 1 verbrandingsmotor en 2 elektromotoren. Ook als je op benzine rijdt, ondersteunen de elektromotoren de verbrandingsmotor. Hierdoor verbruik je tot wel 40% minder brandstof dan een reguliere benzine- of dieselauto. Dat scheelt je dus ook nog een hoop geld. 

Je hebt geen laadpaal nodig 

Voor veel mensen is de drempel om een elektrische auto te kopen nog te hoog, omdat ze hiervoor een laadpaal nodig hebben. Met de Dacia Jogger hybrid heb je gelukkig geen laadpaal nodig. Hij laadt zijn accu namelijk automatisch elektrisch op tijdens het rijden, voornamelijk op de momenten dat je afremt of langzamer gaat rijden. Tijdens een rit hoef je dus geen rekening te houden met stops om je auto op te laden en je hoeft thuis geen laadpaal neer te laten zetten. Dit maakt het model ideaal voor langere afstanden en dus ook om mee op vakantie te gaan naar landen waar nog maar weinig laadpunten zijn!

Een heerlijk ruime gezinsauto 

Als je op zoek bent naar de ideale gezinsauto die lekker veel ruimte biedt, is de Dacia Jogger de perfecte keuze voor jou. De hybride uitvoering beschikt namelijk over net zoveel ruimte als de reguliere Jogger. De accu ligt namelijk op de plaats waar het reservewiel normaal gesproken zit. Deze auto biedt ruimte voor 7 passagiers en daarnaast nog een hoop bagage. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat je ruimte tekort komt met de hybride Jogger. Nog een reden dat het de ideale auto is voor een vakantie met het hele gezin.