Column: Dit zijn de voordelen van de nieuwe Renault Espace

1 maand geleden gepubliceerd

Ben je van plan om dit jaar nog een nieuwe of een tweedehands auto te kopen, bijvoorbeeld omdat jouw huidige auto aan vervanging toe is? Dan zijn er een hoop dingen waar je op moet letten om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Een auto is immers geen kleine aankoop, dus is het verstandig om goed onderzoek te doen voordat je overgaat tot een koop. Wil je bijvoorbeeld nog voor een benzineauto gaan?

Of kies je toch liever voor een hybride of zelfs een elektrische auto? Wil je een nieuwe auto, dan heb je eigenlijk weinig keuze, aangezien veel merken geen nieuwe benzinemodellen meer uitbrengen. Wil je graag een hybride auto? Dan hebben wij een goede tip voor je: de nieuwe Renault Espace!

Een ideale gezinsauto 

De naam Renault Espace gaat al zo’n 40 jaar terug, maar ook nu brengt het automerk weer een nieuwe versie van dit model uit. Dit keer gaat het om een hybride aangedreven SUV. Als je op zoek bent naar een ideale gezinsauto met veel ruimte is de nieuwe Renault Espace precies wat je zoekt.

Deze SUV biedt namelijk standaard plek voor 7 mensen, dus het is ook een fijne auto als je een wat groter gezin hebt. Of als je de honden makkelijk mee op vakantie wil nemen natuurlijk. Het model is ook verkrijgbaar als 5-zits, maar het standaard model biedt dus 7 zitplekken.

Het interieur van het nieuwe model heeft veel weg van zijn voorganger, dus voor liefhebbers zal dit vertrouwd aanvoelen. Deze Espace is al de zesde generatie van deze lijn van Renault, dus mensen waren behoorlijk verbaasd toen het merk de nieuwe Espace aankondigde. Toch is de SUV nu al een erg populaire keuze als gezinsauto. 

Hybride aandrijving 

De nieuwe Renault Espace beschikt over een sterke hybride aandrijflijn met een 1.2 driecilinder die 200 pk levert. Daarnaast is het nieuwe model 215 kilogram lichter en een stuk korter en lager dan de voorgaande Espace, wat hem een stuk efficiënter en sneller maakt. En toch voelt de SUV van binnen een stuk ruimer aan dan zijn voorganger.

De tijd dat je een Espace met een V6 kon rijden is allang voorbij, maar toch mist het nieuwe model weinig aan kracht. De benzinemotor levert namelijk 130 pk en de elektromotoren nog eens 70 pk, wat de SUV toch een totaal van 200 pk geeft.

Met een accupakket van 2 kWh kun je kleine afstanden volledig elektrisch rijden met de nieuwe Espace. Ideaal voor ritjes binnen de stad of van en naar je werk. Met een verbruik van 4,6 liter per 100 kilometer is het daarnaast meteen de meest zuinige Espace ooit gemaakt!