Column: Drie platforms om tweedehands auto’s te kopen

1 maand geleden gepubliceerd

platform tweedehands auto

Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen, maar wil je dan wel graag een occasion? Dan heb je veel plekken waar je kunt gaan zoeken. Met tweedehands auto’s is het echter wel altijd opletten dat je de auto van een betrouwbare verkoper afneemt. Dat kan soms lastig zijn, maar gelukkig zijn er een aantal platforms waar je op een betrouwbare manier een auto kunt kopen. Maar welke platforms zijn dat dan en hoe werken die platforms? Dat gaan we je in dit artikel vertellen!

 

1. Mitsubishi-kopen.nl

Ben je fan van het automerk Mitsubishi en ben je ook van plan een auto van dit merk te kopen? Dan kun je dit het beste doen via het nieuwe platform mitsubishi-kopen.nl. Dit platform is door Mitsubishi zelf opgezet zodat hun klanten de realtime voorraad van alle Mitsubishi dealers kunnen zien. Dit betekent dus dat alle auto’s die je op dit platform kunt vinden, in principe meteen opgehaald kunnen worden. Je zit dus niet met lange levertijden en wachttijden. Daarnaast kun je in één oogopslag zien wat de rijklaarprijs van de auto is, zodat je duidelijk hebt hoeveel je ervoor moet betalen in totaal. Op dit moment kun je enkel de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV kopen via dit platform, maar in de toekomst zullen hier meer modellen bij komen. Wil je een Mitsubishi kopen? Dan kun je dat het beste op dit platform doen.

2. BOVAG

Op de website van viaBOVAG.nl krijg je een overzicht van alle tweedehands auto’s die via een garage worden verkocht die aangesloten zit bij de BOVAG. DIt zijn doorgaans de meest betrouwbare garages en je kunt hier dus ook met een gerust hart een tweedehands auto van kopen. Wil je toch het liefst een Mitsubishi kopen? Geen probleem, want op de website van BOVAG vind je gemiddeld zo’n 70.000 tweedehands auto’s, daar zal er vast wel een bij zitten. Auto’s die je via de BOVAG website koopt hebben ook standaard een BOVAG-garantie, fabrieksgarantie of een merkgarantie. Mocht er later dan toch iets loos blijken te zijn met de auto, dan wordt dat gewoon voor je opgelost!

3. AutoScout24

AutoScout is een Europees platform voor het verkopen van tweedehands auto’s dat al meer dan 20 jaar bestaat. Aangezien het aanbod dus niet beperkt blijft binnen Nederland, heb je veel meer keuze uit diverse tweedehands auto’s van ieder merk. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen lokaal te zoeken, mocht je de auto eerst in het echt willen zien en hier niet voor naar Duitsland willen rijden. AutoScout24 kan je naast het kopen van een tweedehands auto ook helpen met verzekeringen voor je nieuwe auto en eventuele financieringen die nodig zijn. Het is dus niet alleen een verkoopplatform, je kunt er ook advies van krijgen.