Column: Een bedrijfsuitje met een legerjeep

1 week geleden gepubliceerd

Een uitstap met je collega’s is altijd fijn: samen leuke ervaringen delen en werken aan de samenhorigheid.

Samen op stap

Een heel jaar lang je vriendelijkste lach opzetten voor de klanten en je nikkel afdraaien voor de baas: dat verdient een bedrijfsuitje! Even die werkkleding in de kast laten hangen en de leveranciers vragen om een andere dag te komen. Voor de klant die voor een gesloten deur staat, is de boodschap ‘Het personeel is op uitstap’, minder fijn natuurlijk. Maar wees gerust, na een dagje teambuilding, zal hij of zij fris en monter en met eens zo veel enthousiasme worden verder geholpen. Samen op uitstap gaan, zorgt er immers voor dat je mekaar op een andere manier leert kennen. Je ziet de personen achter de collega’s en ontdekt de motieven achter hun handelen. Dat kan alleen maar leiden tot meer begrip en een betere sfeer op de werkvloer. En dat zorgt dan weer voor een verhoogde motivatie. Win-win voor iedereen!

Mogelijkheden zat

Je kan natuurlijk zelf de uitstap plannen. Als er enkele gedreven collega’s zijn die graag zo een dagje organiseren, komt dat zeker in orde. De organisatie op zich kan zelfs al een vorm van teambuilding zijn. Als de tijd echter ontbreekt of als niemand zich wil engageren, kan je altijd een gespecialiseerde firma inschakelen natuurlijk. Het aanbod van teamuitjes is schier onbeperkt. De meest eenvoudige en goedkope activiteiten zijn bijvoorbeeld samen bowlen, een stadszoektocht of een begeleide natuurwandeling. Aan de andere kant van het spectrum vind je de once-in-a-lifetime gebeurtenissen, denk bijvoorbeeld aan een luchtdoop met een helikopter of een survival-weekend. Uiteraard zullen de nodige hapjes en drankjes nooit ontbreken.

Historische rit

Als je voor een uitstap met je team een activiteit zoekt die er wat uitspringt, dan is een legerjeep huren de geknipte keuze voor jou. Mits je voldoet aan de voorwaarden mag je wel degelijk zelf het voertuig besturen. Eén van die voorwaarden is dat je minstens 24 jaar oud bent en een rijbewijs B behaald hebt. Vooraf krijg je eerst een deskundige uitleg over hoe je met zo’n jeep moet rijden. Een terreinwagen is immers niet hetzelfde als een gewone wagen. Dan is het aan jou! De route loopt door een natuurgebied. Tijdens de rit kom je, aan de hand van een historisch dagboek, meer te weten over het harde leven tijdens de oorlog. Een unieke ervaring dus om te werken aan de teamspirit, waarbij je ook nog iets bijleert. Wat wil een team nog meer?