👉 Waarom lid worden?
Klik hieronder en word vandaag nog GRATIS lid!
De markt van elektrische auto’s zit in een stroomversnelling. Steeds meer consumenten stappen over op een elektrische auto. Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten . Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl een laadpunt twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto's, en vier jaar eerder zelfs door 1,1 auto’s.
Door deze scheefgroei wordt het voor mensen met een elektrische auto dus steeds lastiger om goed bereikbare en beschikbare openbare laadpalen te vinden. Naast de vraag waar je de auto kunt opladen, speelt bij veel elektrische automobilisten ook de vraag ‘’hoe zit het met de autoverzekering?’’ We delen in dit artikel 2 aandachtspunten om rekening mee te houden bij het afsluiten van een elektrische autoverzekering.
Elektrische auto’s zijn vaak duur vanwege de hoge kosten van een accu. Bij een kapotte accu lopen de reparatiekosten dan ook snel op. Hierdoor is ook de verzekeringspremie (meestal) hoger. Sommige verzekeraars dekken de accu onder accessoires (als de accu gehuurd is), maar lang niet alle verzekeraars hebben dit zo geregeld. Bij het berekenen van een autoverzekering is het advies om goed te letten op de manier waarop een accu is meeverzekerd.
Heb je een elektrische auto? Dan is de kans aanwezig dat je ook een eigen laadpaal hebt . Hoewel deze niet onder de autoverzekering valt, kan het natuurlijk gebeuren dat er op een of andere manier schade ontstaat aan de paal. In dit geval kan de woonverzekering helpen bij schade en/of diefstal. Ga te allen tijde na in hoeverre je hiervoor verzekerd bent via de opstal en/of inboedelverzekering. Let bij het vergelijken van je elektrische autoverzekering ook op de laadkabel. Verzekeraars kunnen deze dekken als accessoire, maar ook als onderdeel van de auto.