Column: Hoe kun je tweedehands wagen aan de laagste prijs kopen?

1 maand geleden gepubliceerd

tweedehands auto goedkoop kopen

Een goedkope tweedehands wagen vinden kan wat tijd kosten, maar is niet onmogelijk. Met onze tips vind je binnen de kortste keren een tweedehands auto aan de laagste prijs. 


Less is more

Als je genoegen neemt met minder luxe, vind je enkele aantrekkelijke deals voor betrouwbare tweedehands auto's. Dat komt vooral omdat de meeste autokopers een stel diva's zijn die meer geven om leer en verfkleuren. Dat terwijl je vooral op zoek bent naar een betrouwbare wagen voor al je verplaatsingen. 


Hoge kilometerstand niet noodzakelijk slecht

Goed onderhouden auto's met een hoge kilometerstand zijn niet alleen goedkoper, ze gaan ook langer mee. Dus terwijl de meeste mensen wegrennen van auto's met een hoge kilometerstand, zou je ze moeten doorzoeken op verborgen juweeltjes.

Een auto die 500 kilometer per week op de snelweg aflegt, zal veel minder onderhoudsproblemen hebben dan een auto van dezelfde leeftijd die 240 kilometer per week in de stad rijdt. Lange afstanden rijden op de snelweg betekent minder koude starts, een fractie van de versnellingswisselingen (transmissieslijtage), een fractie van de remslijtage, een fractie van de slijtage van de stuurcomponenten en minder slijtage van de ophanging.


Auto met onderhoudsschema

Onderhoudsgegevens is een belangrijk trefwoord om te gebruiken bij het online zoeken naar je volgende auto. Alleen gewetensvolle eigenaren houden een administratie bij van hun onderhoud. Zoek dus een Ford Mustang tweedehands op Autotrack.nl met een onderhoudsschema waarin alle reparaties en vervangen onderdelen staan. 


Oudere eigenaars

Het is geen vuistregel, maar over het algemeen zullen oudere chauffeurs beter voor hun wagen zorgen. Het is niet altijd makkelijk om hier specifiek naar te zoeken, maar wanneer je een wagen gaat inspecteren en merkt dat de eigenaar wat ouder is, dan zal de wagen wellicht beter verzorgd zijn geweest, wat de kans op kleine gebreken kleiner maakt. 


Slechts één eigenaar (een particulier)

Dit is om een ​​aantal redenen van belang. Een particuliere verkoop is aanzienlijk goedkoper. Dit kan tot zelfs meer dan duizend euro schelen dan wanneer je bij een dealer koopt. Daarnaast zal een enkele eigenaar het voor je makkelijker maken om het volledige verhaal van het voertuig te achterhalen. Hoe is deze gebruikt en welk onderhoud heeft hij gehad?


Koop een wagen zonder ongevalsregistratie

Dit spreekt voor zich. Zo'n gebruikte auto kopen is als Russisch roulette. De enige manier waarop je zou mogen overwegen een voertuig te kopen met een ongevalsregistratie is als de eigenaar onomstotelijk kon bewijzen dat de verzekeringsclaim alleen betrekking had op kleine niet-structurele schade zoals een gebarsten bumper, kapotte achteruitkijkspiegel of voorruit.