Column: Hoe vind je de beste private leaseauto?

5 maanden geleden gepubliceerd

De enorme vraag naar private leaseauto’s zorgt ervoor dat er steeds meer aanbieders op de markt komen. Het wordt hierdoor lastiger voor de particulier om een duidelijk overzicht te krijgen van alle private lease opties. Mijnprivatelease.com is ontwikkeld voor degene die op zoek is naar een private leaseauto.

Populaire private lease modellen

We zien een enorme toename in cross-over modellen de afgelopen jaren. Maar wat is een cross-over nu precies? Een cross-over is eigenlijk het beste uit twee werelden. Een middenklasse auto met de looks van een SUV. Een hoge instap en genoeg ruimte voor alle inzittenden plus bagage. Doordat de vraag naar dit type auto groeit bieden vele merken leuke cross-over modellen aan in hun private lease aanbod.

Niet alleen cross-over modellen zijn enorm populair. Ook de compacte modellen zoals de Peugeot 108, Citroën C1, Toyota Aygo en Kia Picanto zijn enorm populair. Het zijn ideale stadsauto’s, zuinig en geschikt als tweede auto. Deze compacte auto’s lease je al voor ongeveer €200,- per maand.

Als laatste zien we de populariteit van elektrische private leaseauto’s stijgen. Een grote drempel voor velen is de hoge aanschafprijs van een elektrische auto. Door een elektrische auto privé te leasen hoef je geen grote investering te maken, maar kun je toch een nieuwe elektrische auto rijden. De fabrikanten spelen hier goed op in door voordelige elektrische private leaseauto’s beschikbaar te stellen.

 

Het starten van de zoektocht naar de beste private lease deal

Het private lease aanbod is enorm en daarom is het handig om voor jezelf antwoord te vinden op twee vragen alvorens je gaat beginnen met de zoektocht naar een private leaseauto. Deze twee vragen zijn als volgt:

Wat is mijn maximale maandelijkse budget?

De prijzen van private leaseauto’s lopen uiteen van ongeveer €180,- per maand voor een compacte Aygo tot circa €900,- voor een Tesla Model 3. Schets voor jezelf jouw financiële situatie voor de komende jaren en bepaal hiermee jouw maximale budget per maand voor een private leaseauto.

Hoeveel kilometers verwacht ik te gaan rijden?

Het is belangrijk om voor jezelf in te schatten hoeveel kilometers je per jaar denkt te gaan rijden. Het aantal kilometers bepaald namelijk voor een groot deel het te betalen leasebedrag. Bij de meeste aanbieders heb je de keuze uit kilometerbundels van 5.000, 10.000, 15.000, 20.000, 25.000, 30.000 en 35.000 kilometer per jaar. Houd niet alleen rekening met woon- en werk kilometers, maar ook met de ritten naar vrienden, familie, winkelbezoekjes en lange vakantieritten.

Private lease aanbiedingen vergelijken

Weet je wat jouw maximale budget mag zijn en hoeveel kilometers je denkt te gaan rijden per jaar? Dan kun je beginnen met het vergelijken van alle opties die vallen binnen jouw budget. Dit kun je eenvoudig doen met de handige private lease vergelijker van Mijnprivatelease.com . Je selecteert jouw maximale budget per maand en vervolgens krijg je in één overzicht alle private leaseauto’s die binnen jouw budget passen op een rijtje. Per leaseauto kun je precies zien bij welke aanbieder je deze auto kunt leasen en tegen welke prijs per maand.

Een private leaseauto gevonden

Heb je een mooie private leaseauto gevonden? Dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen bij de betreffende aanbieder. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen voordat je definitief een leasecontract gaat afsluiten.