Column: Je sloopauto verkopen? Zo levert het geld op!

3 maanden geleden gepubliceerd

Ik heb lang getwijfeld wat ik zou gaan doen met mijn fijne Alfa Romeo 156. Het was echt de fijnste auto die ik ooit gehad heb, maar hij begon serieus kuren te vertonen en geld voor meerdere reparaties bij de garage heb ik ook niet zo maar op de plank liggen.

Ik kocht de auto een jaar of zeven geleden tweedehands bij een autohandelaar. Mijn inmiddels ex-schoonvader bracht me in contact omdat mijn toenmalige auto op zijn laatste benen liep. Ik ging naar het Gelderse Gendt en zag tot mijn vreugde in de handelsvoorraad van dit bedrijf een metallic rode Alfa Romeo 156 staan. Ik besloot deze aan te schaffen. Mijn liefde voor Alfa Romeo stamt van een aantal jaren daarvoor. Ik was werkzaam voor een financieel bedrijf en mijn werkgever sponsorde een Nederlandse autocoureur die met een Alfa Romeo reed in het Wereldkampioenschap Toerwagens. Ik ben in die tijd regelmatig op het circuit geweest en mocht soms op zaterdagmiddag, als de kwalificatietraining voor de race van zondag verreden was, net als andere genodigden weleens instappen bij de coureur voor een demonstratie rondje over het circuit. Dat was ook een 156.

Mijn eigen 156 was niet zo'n scheur monster, al was de auto zeker sportief. Wat me altijd aangetrokken heeft in Alfa Romeo was de sportiviteit gecombineerd met het comfort en het Italiaanse design. De Alfa's van nu zijn de Alfa's van twintig jaar geleden niet meer en Alfa is de reputatie van uit elkaar vallende koekblikken allang kwijt, maar ik kan inmiddels uit eigen ervaring zeggen dat als een Alfa Romeo eenmaal mankementen begint te vertonen, het ook niet meer ophoud en er constant andere dingen kapot gaan. Dat is waarom ik er, ondanks mijn liefde voor mijn auto, er voor gekozen heb om het ding de deur uit te doen. Er is simpelweg te veel aan kapot.

Sloopauto verkopen

Omdat de auto gewoon heel slecht is op dit moment heb ik er voor gekozen om deze niet aan een andere particulier te verkopen, maar ben ik me online eens gaan oriënteren op de mogelijkheden om mijn auto als sloopauto te verkopen aan een professionele opkoper. Ik had daar weleens reclames van voorbij zien komen op televisie en op het internet. Via een zoekmachine kwam ik op de website van de Sloop Auto Ophaaldienst en dit overtuigde me er van dat mijn sloopauto verkopen aan een professionele partij de beste oplossing was.

Het werkt vrij simpel en de procedure is heel erg transparant. Waar je bij andere partijen online gegevens in moet vullen, beschrijvingen van de mankementen moet geven en foto's moet uploaden, hoeft dat bij de Sloop Auto Ophaaldienst allemaal niet. Je neemt per telefoon direct contact met het bedrijf op en een medewerker noteert alle belangrijke informatie over de auto zelf. Dat kwam heel vertrouwd op mij over. Het directe persoonlijke contact vond ik heel erg belangrijk. Wat me daarnaast bijzonder aansprak aan deze partij is dat zij aangesloten zijn bij de branchevereniging voor autodemontagebedrijven en bij Auto Recycling Nederland, wat mij zegt dat de Sloop Auto Ophaaldienst hun zaakjes prima voor elkaar heeft.

Snel opgehaald, snel geld

Op basis van mijn verhaal over mijn Alfa kon de medewerker van de Sloop Auto Ophaaldienst mij al aan de telefoon een bod doen voor mijn auto. Dit bod was heel erg schappelijk en ik heb het dan ook direct geaccepteerd. Er werd direct een afspraak met mij gemaakt wanneer mijn auto opgehaald zou worden. Ik hoefde daar zelf verder niets voor te regelen. Bij aankomst van de bergingswagen kreeg ik direct mijn vrijwaringsbewijs en het afgesproken bedrag contant uitbetaald. Dat is nog eens prettig zaken doen!