Column: Kwaliteits bedrijfswagens, top 3 van dit moment

2 weken geleden gepubliceerd

Van sommige soorten auto’s zijn er vele verschillende opties op de markt, neem het model Kia Picanto. Je vindt soortgelijke modellen van bijna alle merken en allemaal tegen een voordelige prijs. De zogenaamde boodschappenauto’s, al vinden wij dit ook een denigrerende term. Maar er zijn ook type auto’s waarvan er veel minder op de markt zijn. Hierbij kun je denken aan bedrijfswagens, en dan vooral bedrijfswagens van goede kwaliteit. Het verschil tussen een bedrijfswagen en een auto voor privé gebruik is dat die eerste vaak veel meer krijgt te verduren. Er worden zwaardere spullen in vervoert en tevens is het gebruik vaak veel intensiever. Daarnaast kost het gelijk geld wanneer een bedrijfswagen besluit te stoppen met rijden. Je kunt dan geen klanten bezoeken en zult deze moeten afzeggen. Kortom, het belang van een goede en betrouwbare bedrijfsauto is enorm groot. Wat op dit moment de beste opties op de markt zijn? Hier de top 3.

Mercedes Vito Bedrijfswagen

De gedegen Duitse kwaliteit straalt van deze bedrijfswagen af. Het is een bedrijfswagen wat groot genoeg is om veel spullen in te vervoeren maar ook weer wendbaar genoeg is om overal te kunnen parkeren. Door zijn omvang en vormgeving is hij geen grootverbruiker qua brandstof en daarnaast is hij zeer representatief tegenover klanten. Een Mercedes Vito behoudt zijn kwaliteit vele jaren, ook na intensief gebruik. Deze als occasion aanschaffen is dan ook zeker een goede optie.

Volkswagen Crafter

De Duitse betrouwbaarheid beviel zo goed dat we nog even in die hoek blijven. De Volkswagen Crafter is een topper op dit moment waar het gaat om bedrijfswagens, en dit komt onder andere door het stoere en robuuste ontwerp. Een wagen die wij veel terugzien in de bouw wanneer er net wat meer ruimte nodig is dan bij de Mercedes Vito. Doordat VW zo’n gerenommeerd merk is, is er altijd snel een oplossing wanneer er schade of pech is. Het betreft een betrouwbare auto, waarbij leasen ook zeker een goede optie is.

Ford Transit Connect

Wanneer je ZZP’er bent en af en toe een ruimere auto nodig hebt, ruimer dan een personenauto maar geen échte bus; dan is dit een zeer goede optie. Het is een auto die je ook met een gerust hart voor privé kilometers kunt gebruiken, want hij oogt sportief en compact, en is daarmee geen grootverbruiker qua brandstof. Ook een belangrijk aspect in deze dure tijden. Ook de Ford Transit Connect is al vanaf een aantrekkelijke prijs te leasen en het voordeel daarvan is dat het gewoon fiscaal aftrekbaar is want je wordt wel economisch eigenaar.

Kortom, een betrouwbare bedrijfswagen is als ondernemer een must. Bespaar hierbij niet op de kosten maar ga voor kwaliteit, uiteindelijk betaalt dit zich uit doordat jij áltijd beschikbaar bent voor klanten en nooit stil komt te staan. Daarnaast zie je het ook terug bij onderhoudsbeurten en reparaties, een gerenommeerd merk geeft altijd de garantie dat jij weer snel op pad kunt!