Column: Lease’m: Autorijden zonder onverwachte kosten

1 jaar geleden gepubliceerd

Autorijden is duur. Dat begint al bij de pomp waar je bij het afrekenen elke keer weer een fors bedrag moet neertellen. Ook de bedragen voor motorrijtuigenbelasting zie je telkens voorbij komen op je bankafschriften, vergezelt van de maandelijkse betaling voor de verzekering van je auto en je contributie voor pechhulp. Het is een wonder dat er nog geld overblijft om brood te kopen! En dan zijn er ook nog verschillende aanvullende kosten, zoals de kosten voor het wisselen van de winterbanden en parkeerkosten.

Alles bijeen betaal je maandelijks behoorlijk wat geld voor je auto, daar ben je aan gewend. Al wordt je wel chagrijnig van al die betalingen die worden afgeboekt. Wat nooit went, zijn de incidentele kosten die behoorlijk oplopen, zoals periodieke controles en reparaties of die boete voor te hard rijden op een moment dat je even met je gedachten elders was. Met al die kosten, hoe moet je ooit voldoende sparen om te zijner tijd een andere auto te kunnen kopen?

Private lease

Het antwoord op die vraag is private lease. Want bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag en daarmee ben je bijna klaar. Het enige wat je daarna nog zelf moet betalen zijn de brandstofkosten bij de pomp, parkeerkosten en die vervelende boetes. Het werkt als volgt. De eerste stap is dat je zelf een nieuwe auto uitkiest, bijvoorbeeld op de website van de private leasemaatschappij. Veel leasemaatschappijen hebben fijne websites waarop je uitstekend een keuze kunt maken tussen de verschillende auto’s.

Eenvoudig en zonder druk je nieuwe auto kiezen

Bij het uitkiezen zie je direct de maandelijkse kosten die je betaalt. Zodra je een accessoire toevoegt of verwijdert aan je auto, zie je het maandbedrag stijgen of dalen. Zo kun je in alle rust en zonder druk je keuze maken. Verder is het belangrijk om bij deze keuze aan te geven hoeveel jaar je met je auto wilt rijden en hoeveel kilometer per jaar je dan wilt rijden. Dat zijn keuze die veel invloed hebben op je maandelijkse leasebedrag. Maak daarbij niet de fout om je jaarlijkse aantal kilometers te laag in te schatten, want dan moet je meerkilometers betalen en dat komt nooit goed uit.

Als je alles hebt vastgelegd, druk je op de knop en vraag je een offerte aan. Dan kijkt de leasemaatschappij of alles klopt en dan krijg je een overeenkomst toegestuurd. Als je akkoord gaat met de overeenkomst dan bestelt de leasemaatschappij jouw nieuwe auto bij de dealer.

Dat scheelt een hoop zorgen!

Dat is ook het grote voordeel van private lease: de leasemaatschappij koopt jouw auto van de dealer, betaalt motorrijtuigenbelasting, zorgt voor verzekering, plant en betaalt de reguliere onderhoudsbeurten en draait ook op voor de kosten van reparaties. Dat scheelt jou een hoop zorgen. Bovendien hoef je niet te sparen voor je volgende auto, want die kun je ook weer leasen!

Voordelen van private lease

Met private lease ben je al die vervelende incidentele autokosten, zoals die dure reparaties, kwijt. En geen zorgen, je kunt met je private leaseauto gewoon op vakantie naar het buitenland. Kortom, met private lease rij je veel relaxter door de wereld. Je hebt geen zorgen meer over sparen voor een nieuwe auto, schades en reparaties en je weet elke maand waar je aan toe bent.