Column: Let hierop bij het huren van een verhuiswagen!

1 maand geleden gepubliceerd

verhuiswagen kiezen

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede en betrouwbare verhuiswagen. Een verhuiswagen huren kan echter een lastige opgave zijn als je niet weet waar je op moet letten. In deze handleiding leggen we uit waar je op moet letten bij het huren van een verhuiswagen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je de beste verhuiswagen vindt voor jouw verhuizing.


Hoe kies je de juiste verhuiswagen?

Bij het kiezen van de juiste verhuiswagen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om een verhuiswagen te kiezen die groot genoeg is voor al je spullen, maar ook weer niet te groot, omdat je anders onnodig veel geld kwijt bent aan de huur. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het laadvermogen en de afmetingen van de verhuiswagen. Hieronder lees je meer over de verschillende zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuiswagen.


De grootte van de verhuiswagen

Het is belangrijk om te kiezen voor een verhuiswagen die groot genoeg is voor al je spullen. De grootte van de verhuiswagen is echter ook afhankelijk van de afstand die je moet afleggen en de hoeveelheid verkeer die je onderweg tegenkomt. Als je bijvoorbeeld door smalle straatjes moet rijden of door een druk stadscentrum moet manoeuvreren, is het handig om te kiezen voor een kleinere verhuiswagen. Hierdoor is de kans op schade aan de verhuiswagen en aan andere voertuigen en obstakels langs de weg kleiner.


Het laadvermogen van de verhuiswagen

Naast de grootte van de verhuiswagen is ook het laadvermogen een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te weten hoeveel gewicht de verhuiswagen kan dragen en hoeveel gewicht je daadwerkelijk gaat verplaatsen. Overbelasting kan namelijk leiden tot schade aan de verhuiswagen en in het ergste geval zelfs tot een ongeval. Zorg er dus voor dat je het laadvermogen van de verhuiswagen goed controleert voordat je deze huurt.


De afmetingen van de verhuiswagen

Naast de grootte en het laadvermogen van de verhuiswagen is het ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de verhuiswagen. Zo moet je weten of de verhuiswagen door de straatjes kan manoeuvreren, door de poort past en bij je nieuwe woning kan komen. Meet daarom van tevoren de hoogte, breedte en lengte van de verhuiswagen en vergelijk deze met de afmetingen van de straten, poorten en oprit van je nieuwe woning.


Naast een verhuiswagen ook een verhuislift huren?

Als je gaat verhuizen, kan het huren van een verhuislift naast het huren van een verhuiswagen een slimme zet zijn. Een verhuislift is een handig hulpmiddel om grote en zware meubelstukken gemakkelijk en veilig vanaf een hogere verdieping naar beneden te brengen of andersom. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd en moeite, maar voorkom je ook eventuele schade aan je meubels of het gebouw. Wil je een verhuislift huren? Dan zorg je er dus voor dat je verhuizing soepeler verloopt en dat je al je spullen veilig en efficiënt kunt verplaatsen.