Column: Sloopauto of kapotte auto? Zo verkoop je hem

2 maanden geleden gepubliceerd

Particulier een auto verkopen is vaak al lastig. Je kunt de auto aanbieden op Marktplaats of een andere online dienst. Nadeel is dat het aanbod van tweedehands auto’s heel groot is. Als de auto die je kwijt wil dan ook nog kapot is, dan is het geen optie om deze in te leveren bij een garage. Garages hebben immers het liefst dat je een auto koopt zonder dat je er één inruilt. Een kapotte auto verkopen aan een particulier is ook niet echt een optie. Kopers willen het liefst een auto die rijklaar is. Wanneer je op zoek bent naar een goede manier om van je kapotte auto of sloopauto af te raken is er één oplossing.

Binnen 48 uur een bod

Door het online invullen van het kenteken op ikwiljouwautokopen.nl kun je binnen 48 uur een bod verwachten op jouw auto. Via het kenteken worden bij RDW de meeste gegevens van de auto opgevraagd. Daarnaast kun je zelf gedetailleerd aangeven wat er precies kapot is aan de auto. Als je vervolgens contactgegevens invult kun je binnen 48 uur een bod verwachten per e-mail. Ga je hiermee niet akkoord dan is dat geen enkel probleem. Het bod is volledig vrijblijvend en geldig voor 48 uur na ontvangst. Wanneer je binnen die tijd niet reageert is dat volledig jouw eigen keuze en verloopt het bod automatisch. Je hoeft jezelf dus niet meer af te melden.

Ik accepteer het bod op mijn kapotte auto

Wanneer je wel akkoord gaat met het geboden bedrag is dit een gegarandeerd bedrag. Dat wil zeggen dat de verkoper zeker niet minder betaald dan het bod. Daarna kun je een afspraak maken om de auto te laten ophalen of deze zelf naar het bedrijf te brengen als dat nog mogelijk is. Door heel Nederland worden wekelijks kapotte auto’s opgehaald door deze opkoper. Direct bij het ophalen van de auto ontvang je het geboden bedrag en wordt de auto gevrijwaard.

Geschorste auto verkopen

Zelfs als je de auto al hebt laten schorsen, is het mogelijk om deze te verkopen. Echter omdat de auto’s niet meer de weg op mag moet deze wel worden opgehaald. Problemen met de distributieriem, kapotte koppeling, kapotte motor of zelfs total loss? Door nu online je kenteken in te vullen en het bod af te wachten heb je de grootste kans om voor jouw kapotte auto toch de best mogelijk