Column: Tips wanneer je zakelijk elektrisch wilt leasen

2 maanden geleden gepubliceerd

Steeds meer ondernemers kiezen voor een elektrische auto. Dit komt onder andere door de fiscale voordelen vanuit de overheid, maar ook de verbeterde technologie en de uitbreiding van het aantal laadpalen hebben tot een grotere populariteit geleid. Een nadeel van een elektrische auto is echter de aanschafwaarde. Een elektrische auto kost over het algemeen nog steeds meer dan een benzine- of dieselauto. Elektrisch leasen kan voor ondernemers daarom een slimme optie zijn. Met een vast leasetarief en lage maandelijkse kosten wordt zakelijk elektrisch voor ondernemers zeer aantrekkelijk. We geven je drie tips omtrent zakelijk elektrisch leasen.

Laag leasetarief voor zakelijk elektrisch rijden

Wanneer je een auto least komen bepaalde kosten voor rekening van de leasemaatschappij. Deze kosten worden vanzelfsprekend doorgevoerd in het maandelijkse leasetarief dat je betaalt. Kies je voor een elektrische bedrijfswagen dan liggen de kosten lager. Er hoeft namelijk geen wegenbelasting voor elektrische auto’s betaald te worden en deze auto’s kennen ook minder onderhoudskosten. Hierdoor betaal je voor het leasen van een elektrische auto een relatief laag leasetarief. Combineer dit met de lagere tankkosten aan de laadpaal en je bent voordeliger uit dan wanneer je voor een benzine- of dieselauto kiest.

Denk wel om de actieradius

Het leasen van een volledig elektrische auto is nog niet voor iedere ondernemer weggelegd. Ondanks het grotere aanbod van laadpalen, kan het afleggen van grote afstanden een uitdaging blijken te zijn. Voldoet de actieradius nog niet aan jouw eisen? Er wordt hard gewerkt aan een grotere actieradius voor elektrische auto’s, maar tot die tijd is het misschien verstandig om voor een hybride auto te kiezen. Rijd je alleen (korte) ritjes in de directe omgeving en leg je zelden langere afstanden af? Dan is het zakelijk leasen van een volledig elektrische auto een uitstekende optie voor het milieu en jouw portemonnee.

Een groen imago voor je bedrijf

De consument hecht veel waarde aan milieubewust consumeren en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het is daarom voor ondernemers steeds belangrijker om te werken aan een groen imago. Met een elektrische bedrijfswagen kun jij aan de klant tonen dat je geeft om het milieu en ook qua transportopties betere keuzes maakt. Bovendien kun jij je met een milieuvriendelijke bedrijfswagen onderscheiden van de concurrent. Heb jij personeel in dienst? Met een elektrische leaseauto in de arbeidsvoorwaarden maak jij het potentiële werknemers erg aantrekkelijk om voor jouw bedrijf te kiezen.