Column: Tweedehands auto - welke autoverzekering?

7 maanden geleden gepubliceerd

Het is altijd verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je een auto koopt. Dus ook als je een tweedehands auto koopt! Het is slim om te kijken welke verzekeraar een aanschafwaarderegeling heeft als je autoverzekeringen gaat vergelijken. Met deze regeling ben je ervan verzekerd dat je het aankoopbedrag terugkrijgt als je total loss rijdt of als de auto gestolen wordt.

Voorwaarden voor de regeling

Als eerste is het voor de aanschafwaarderegeling van belang dat je een WA beperkt casco of volledig casco-verzekering gekozen hebt. Bij de minst uitgebreide WA-dekking ben je namelijk alleen verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt, dus niet aan jezelf. Hier zijn bepaalde voorwaarden voor en die verschillen per verzekeraar.

Er zit een groot verschil tussen de verzekeraars die zo’n regeling aanbieden. Onder andere op de geldigheid van de regeling en de maximum aanschafwaarde. Sowieso heeft deze regeling altijd een maximale geldigheid die tussen de 1 en 3 jaar ligt. Rijdt je na de geldigheid van je regeling je auto total loss? Dan krijg je hier helaas niets meer voor terug.

Aanschafwaarde & autoverzekeringen vergelijken

Het verschil in de maximum aanschafwaarde is vaak groot. De ene verzekeraar werkt niet met een maximale aanschafwaarde terwijl de ander een maximum van bijvoorbeeld 50.000 euro als eis stelt. Als je een auto hebt met een hogere aanschafwaarde hebt kan het zo zijn dat je alleen de dagwaarde vergoed krijgt.

Let dus goed op bij het afsluiten van een verzekering voor je auto met welke voorwaarden je te maken hebt. Op Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk je  autoverzekering vergelijken, de polisvoorwaarden terugvinden en ook direct je autoverzekering afsluiten. Als je jezelf wil garanderen van de  goedkoopste autoverzekering voor jouw persoonlijke situatie, is vergelijken cruciaal.