Column: Van plan om een tweedehands auto te kopen? Dit zijn de voordelen

1 maand geleden gepubliceerd

tweedehands auto

Een gebruikte auto kopen in plaats van een nieuwe auto is voor veel automobilisten een goede optie. Als je voor een tweedehands auto gaat in plaats van een nieuwe, kun je op verschillende manieren veel geld besparen. Dit zijn enkele van de voordelen van een tweedehands wagen. 


Minder waardeverlies van de wagen

Waardeverlies van voertuigen is een onvermijdelijke realiteit van autorijden, maar een gebruikt voertuig biedt veel minder waardeverlies dan een nieuw voertuig. Nieuwe auto's verliezen doorgaans ongeveer 20 procent van hun waarden wanneer ze van het terrein worden gereden. En de meeste auto's verliezen het eerste jaar nog eens 10 procent in waarde. Dat is een waardeverlies van 30 procent tijdens het eerste jaar van eigendom.

Een gebruikte auto verliest minder snel zijn waarde dan een nieuwe auto. Dit komt omdat als je eenmaal achter het stuur van het voertuig zit, het al zijn grote afschrijving heeft ondergaan.


Lagere verzekeringskosten

Verzekeringskosten variëren op basis van je leeftijd, rijgeschiedenis, kredietscore, kilometerstand en locatie. Gewoonlijk is de verzekering voor een gebruikt voertuig meestal lager dan die van een nieuw voertuig. Een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van een autoverzekering is de waarde van de auto. Omdat een gebruikte auto minder waard is dan een nieuwere versie, zouden de verzekeringskosten lager moeten zijn.


Meer waar voor je geld

Mer waar krijgen voor je geld is een ander groot voordeel van het kopen van een gebruikte auto. Je kunt meer auto kopen door tweedehands te kopen in plaats van een nieuw.

Als je je zinnen hebt gezet op een luxe voertuig, dan kun je het model van dit jaar misschien niet betalen, maar een hyundai tucson tweedehands kopen lukt dan misschien wel. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat autofabrikanten hun modellen niet langer elk jaar opnieuw ontwerpen, dus de technische en stijlverschillen zijn misschien minder opvallend.


Meer gemoedsrust

In het verleden droeg het rijden met tweedehands auto's een stigma en veel chauffeurs zagen het als een risico, maar de beschikbaarheid van rapporten met de voorgeschiedenis van het voertuig heeft dit helemaal veranderd. Bestuurders kunnen nu details zien over de eigendom van een auto, de geschiedenis van ongevallen, onderhoud, kilometerstand en meer. Daarnaast zal een tweedehands wagen je ook meer gemoedsrust geven dat je niet tegen een financiële aderlating aanloopt mocht je wagen schade oplopen.