Column: Verschillende manieren van auto verkopen

6 maanden geleden gepubliceerd

Stelt u zich voor. U wilt uw auto verkopen omdat u graag een nieuwe auto wilt kopen of omdat u bijvoorbeeld het geld goed kunt gebruiken. Er zijn verschillende manieren om een auto te verkopen die allemaal voor- en nadelen hebben. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar verschillende manieren die er zijn om een auto te kunnen verkopen en wat de voor- en nadelen voor u kunnen zijn wanneer u kiest voor deze bepaalde methode.

Auto verkopen

Er zijn dus verschillende manieren om uw auto te kunnen verkopen. De reden waarom u de auto wil verkopen kan bijdragen aan de manier waarop u uw auto vervolgens gaat verkopen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u graag een nieuwe auto wil kopen. Hierbij kan het inruilen een goede keuze zijn omdat dit direct van toepassing is op de nieuwe auto. Ook kan het zijn dat u gewoon het geld hard nodig heeft en in dat geval wilt u natuurlijk het meeste voor uw auto terug hebben. Welke reden u dan ook mag hebben om de auto te verkopen, er is een manier die het beste erbij past. Laten we een kijkje nemen bij de verschillende manieren zodat u uiteindelijk de beste keuze kunt maken.

Via een online platform

Er zijn verschillende online platforms die het verkopen van auto's mogelijk maken. Een bekende en veelgebruikte site is ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier werken specialisten die u helpen bij de verkoop van jouw auto aan een erkende autodealer. Zo kan de verkoop snel geregeld worden. Wanneer u zich aanmeld op de site, wordt er altijd eerst een poging gedaan om contact met u op te nemen. Vervolgens wordt de auto aangeboden bij de aangesloten dealers. Ook kunnen de dealers bieden op uw auto en daarvan krijgt u dus uiteindelijk bericht. Mocht het zo zijn dat u akkoord gaat met het voorstel dan zorgt de site voor een overdracht van de gegevens zodat u contact op kunt nemen met de koper en een afspraak kunt inplannen. Een ontzettend makkelijke manier dus om van uw auto of recreatievoertuig af te komen. Toch zijn er ook nog andere manieren.

Auto zelf verkopen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto zelf te verkopen. U plaatst bijvoorbeeld een link op uw Social media of weet toevallig iemand die op zoek is naar een auto en biedt deze auto aan hem of haar aan. Het vervelende hiervan is dat er vaak geen koopcontract is waardoor de aankoop vastgelegd wordt. Ook kan het zijn dat mensen minder snel een auto van u kopen omdat zij deze manier minder betrouwbaar vinden dan het kopen van een auto via een professionele manier. Daarentegen heeft u wel de gehele verkoop zelf in de hand en kunt u dus zelf beslissen hoe u dit het liefste wil realiseren.

 

 

Auto inruilen/verkopen via een dealer

Dan is er ook nog de mogelijkheid om de auto te verkopen of in te ruilen via een dealer. Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen, kan de dealer u een bod doen voor de oude auto. Dit bedrag zal vervolgens van de prijs van de nieuwe auto afgaan. Hiermee slaat u natuurlijk direct twee vliegen in een klap. Ook kan de dealer u een bod doen wanneer u de auto wilt verkopen, maar er geen andere auto voor terug wil. Het is helaas wel zo dat dealers vaak minder bieden dan de auto waard is. Zij willen er zelf natuurlijk ook iets aan overhouden wanneer zij de auto verkopen.