Column: Vier voordelen van een auto online kopen

1 maand geleden gepubliceerd

Het online kopen van een auto heeft een aantal voordelen voor mensen die een nieuwe auto zoeken. Als je een goede dealer bij jou in de buurt hebt, dan kun je direct bij die dealer online een auto bestellen. Maar je kunt ook een bredere zoekopdracht uitvoeren. Er zijn meerdere sites en apps waar je gebruik van kunt maken. Bekijk reviews van de verschillende opties om te weten of de site betrouwbaar is. En om te kijken hoe de ervaring is van andere mensen die daar al eerder online een auto kochten.

 

#1 - Online is er meer keuze

Wanneer je naar een fysieke dealer gaat, is je keuze beperkt tot wat er op dat moment bij die dealer beschikbaar is. Door online te kopen, heb je de mogelijkheid om bij dealers door het hele land een kijkje te nemen. En daarnaast ook bij particulieren en op sites die bemiddelen bij de verkoop van tweedehands auto’s. Bovendien kun je meteen een kenteken check van de auto doen, zodat je zeker weet dat alles in orde is. Dus als je wilt kunnen kiezen uit een breder aanbod beschikbare voertuigen, is online een nieuwe auto kopen iets voor jou.

 

#2 - Auto’s zijn online voordeliger

Misschien wel het belangrijkste voordeel van het online kopen van een auto is dat je geld bespaart. Online auto-verkoopsites en apps hebben niet dezelfde overheadkosten als traditionele dealers, waardoor ze auto's tegen een lagere prijs kunnen verkopen. Het resultaat is een selectie van voertuigen die veel scherper geprijsd zijn dan je gewend bent. En dat is natuurlijk zeer goed nieuws voor de slimme consument.

 

#3 - Je kunt op je gemak rondkijken

Een van de minst plezierige aspecten van het kopen van een auto bij een dealer is dat je te maken krijgt met opdringerige verkopers die wanhopig proberen jou een auto te verkopen. Door online een auto te kopen, kun je op je gemak alle opties bekijken en in je eigen tijd een afweging maken. Bekijk reviews om je te helpen bij het kiezen van het beste model auto. Reviews zijn namelijk betrouwbaarder dan een verkooppraatje van een auto dealer.

 

#4 - Makkelijker aankoopproces

Een belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien, voordeel van het online kopen van een auto is het feit dat het heel aankoopproces veel makkelijker en sneller is. Je zoekt een auto uit, doet een kenteken check van de auto, en dan kun je eigenlijk meteen al overgaan tot het daadwerkelijk kopen van de auto. Online neemt het hele aankoopproces van een auto niet meer dan vijf tot tien minuten in beslag.