Column: Waarom je zou moeten kiezen voor originele Volkswagen velgen?

4 maanden geleden gepubliceerd

 

Heb jij onlangs een nieuwe Volkswagen gekocht, maar heeft de vorige eigenaar hier andere velgen onder laten zetten? Of zijn de huidige velgen van je Volkswagen beschadigd en zou je deze graag willen vervangen voor nieuwe? Dan raden we je aan om te kiezen voor originele Volkswagen velgen. Het hebben van originele velgen onder je Volkswagen brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over originele velgen, welke er te verkrijgen zijn en wat de voordelen zijn. Lees gauw verder!

 

De voordelen van originele velgen

Er zijn heel veel mensen die ervoor kiezen om de originele velgen van hun auto te vervangen voor anderen. Hiermee willen we niet zeggen dat alle andere velgen dan de originele niet goed zijn, maar er bevinden zich wel slechte op de markt. Denk bijvoorbeeld aan goedkope replica’s of velgen die verkocht worden onder de noemer dat ze geschikt zijn, terwijl dat helemaal niet het geval is. Kies je voor één van deze twee, dan is de kans groot dat je auto hier na verloop van tijd onder gaat lijden. Kies je wél voor originele velgen, dan profiteer je van meerdere voordelen:

  • Originele velgen zijn vaak van veel hogere kwaliteit, dit geeft jouw auto dé uitstraling die hij verdiend en laat hem stralen
  • Bij originele velgen weet je zeker dat de afmetingen en ET-waarde kloppend zijn. Indien deze verkeerd zijn kan dit tot slijtage en uiteindelijk onherstelbare schade lijden.
  • De juiste velgen voor jouw auto hebben ook een positief effect op het rijgedrag van jouw auto. Jouw auto is namelijk getest en afgesteld op de originele wielen in de fabriek. Verander je deze velgen, dan is de kans aanwezig dat dit een negatieve invloed heeft op het rijgedrag van jouw auto.
  • Doordat de velgen uitvoerig getest zijn in de fabriek profiteer je ook van een bewezen veiligheid. Stel je pakt velgen die eigenlijk geschikt zijn voor een ander automerk, dan kan het zo zijn dat dit het veiligheidsniveau aantast.

 

Welke Volkswagen velgen zijn er allemaal te verkrijgen?

We kunnen goed begrijpen dat je op basis van bovenstaande informatie ervoor kiest om (weer) originele Volkswagen velgen onder je auto te doen. Nou hoor ik je denken, zijn er wel originele velgen beschikbaar voor mijn auto? Tuurlijk! Op het internet zijn vele verschillende aanbieders te vinden van bijvoorbeeld Volkswagen Polo velgen en Volkswagen Golf velgen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij JD Banden & Velgen.

Zij beschikken over een enorm assortiment aan originele Volkswagen Polo velgen . Niet alleen voor de Polo of Golf, maar ook de Passat, Touareg, Arteon en T-Roc. Wat voor Volkswagen je ook hebt, je doet er goed aan om originele Volkswagen velgen onder je auto te plaatsen. Daarnaast heb je nu ook nog eens de luxe om te kiezen uit verschillende velgen, iets wat je bij het kopen van de auto waarschijnlijk niet had. Voor welke velgen kies jij?