Column: Wat doe je met je BMW als je een andere auto gaat kopen?

7 maanden geleden gepubliceerd

 

De BMW is alles behalve versleten. Het is Duitse degelijkheid, een betrouwbare auto die met alle gemak een APK doorkomt. Ikzelf heb het voertuig trouwens ook gebruikt gekocht, de BMW is eerst drie jaar een leaseauto geweest. Na het contract van 36 maanden ging de auto de verkoop in. Met 60.000 schadevrije kilometers op de teller en altijd op tijd het onderhoudsbeurtje gehad bij een merkendealer, heb ik het gekocht. En dat op tijd een beurt krijgen bij de BMW-garage heb ik vast gehouden. Onderhoud is behoud. Maar nu gaan de jaren doortikken. Het wordt tijd voor een jongere auto. Waarschijnlijk weer een auto van drie jaar oud. Daarom ga ik mijn  BMW te koop aanbieden.

Klaar voor de verkoop

Zorg dat een auto er piekfijn uitziet als je het verkoopt. Nu is dat al het geval, toch heb ik een krasje op de bumper weggewerkt met een lakstift. Het is nu onzichtbaar. Terwijl ik daar mee bezig was dacht ik nog; een prima auto voor de beginnende bestuurder. Een jongere die nog niet genoeg geld opgespaard heeft voor een jonge auto met weinig afschrijving. Maar hoe krijg ik de auto bij die beginnende automobilist? Ik doe een poging om de BMW in te ruilen. Een prachtige occasion heb ik op het oog, een auto waar ik hopelijk met veel plezier mezelf jarenlang kan vervoeren. 

 

Zelf verkopen kost veel tijd

Maar toen we dan tot zaken moesten komen begreep ik dat de inruil weinig opbrengt. Daarbij win ik niet genoeg bouwjaren. Ik weet wat ik heb, dat het goed onderhouden en schadevrij is, akkoord gaan met het inruilvoorstel moet ik niet doen, want dan ben ik een dief van mijn eigen portemonnee. De BMW adverteren en zo verkopen, en dan met het geld plus mijn spaargeld een jongere auto kopen. En in de tussentijd met de BMW doorrijden. Mogelijkheden om te adverteren zijn er genoeg. Bij gratis adverteren sta je in een lange rij tussen vele andere auto's, voor een klein bedrag sta ik wat meer bovenaan de rij. Wekenlang adverteerde ik de BMW, sporadisch mailde iemand voor meer informatie, een enkele keer kwam ook iemand daadwerkelijk naar de BMW kijken. Er ging best veel vrije tijd in het verkopen van de auto zitten. Toen ik ook nog een potentiële klant verwachtte op zaterdagmiddag die niet op kwam dagen was ik het beu. Ik ga geen tijd meer besteden in het verkopen van een prima auto.

Auto verkoopsite inschakelen

Wij verkopen uw auto wel; zo staat het op internet. Ik bekijk een site met goede reviews en de opsomming van voordelen zijn duidelijk. Naast snel en betrouwbaar, ervaren specialisten, kosteloos, vrijblijvend, professioneel netwerk door heel Nederland, ook nog een eerlijke prijs. Het is geen autoveiling, het geeft geen gedoe en onderhandelingen, en er komen geen vreemden aan de deur. Simpel kan ik de BMW aanbieden in vier stappen. De auto aanmelden, dan controleren ze het voertuig, daarna wordt de BMW actief aangeboden in een specialistisch netwerk, en de biedingen bespreken. Makkelijker kan het niet. En nu staat mijn oerdegelijke goed onderhouden BMW te koop en rijd ik verder met mijn nieuwe aanwinst. Ook een BMW maar dan jaren jonger en in een luxere uitvoering. Voor de volgende keer, ooit heeft deze auto ook de leeftijd, weet ik hoe ik de verkoop van de auto aan moet pakken. Ik doe het via wijverkopenuwautowel.nl en niets meer zelf.