Column: Wat te doen met een beschadigde auto?

5 maanden geleden gepubliceerd

Als u dit artikel leest, betekent dit dat u zich waarschijnlijk in een lastige situatie bevindt waarin u een beschadigde auto heeft en niet precies weet wat u eraan moet doen. Zoals: Kan ik het me veroorloven om het te repareren? Is het zelfs de moeite waard om te repareren? Mag ik een kapotte auto verkopen? Gelukkig voor u zit u niet helemaal vast in deze situatie zoals u misschien denkt. We staan ​​op het punt om het eenvoudige proces van het verkopen van een beschadigde auto te onthullen, hoeveel geld u er daadwerkelijk voor zou kunnen krijgen en hoe u de beste deal kunt krijgen. Blijf lezen om meer te weten te komen!

Wat is een beschadigde auto?

Ten eerste vraagt ​​u zich misschien af ​​wat zelfs kwalificeert als een beschadigde auto. Welnu, een beschadigde auto is elke auto die betrokken is geweest bij een of ander ongeval of incident waardoor de auto een soort van schade heeft opgelopen. Met die definitie kan de schade die uw auto heeft opgelopen, variëren van een kleine ‘schaafwond’ of deuk tot volledige schade. Hoe dan ook, misschien wilt u het voertuig gewoon uit handen nemen en opnieuw beginnen.

Wat is de prijs om een ​​beschadigde auto te repareren?
Hoeveel het kost om uw auto na een ongeval te repareren, hangt van nogal wat dingen af. Hier zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert te achterhalen hoeveel het repareren van uw beschadigde auto zou kosten en of het zelfs de moeite waard zou zijn.

Voertuigmerk en model: Als u een oudere auto heeft, is het mogelijk dat de fabrikant de onderdelen die u moet vervangen niet meer produceert. Daarom kan het vinden en kopen van deze onderdelen extreem duur zijn en niet de moeite waard. Ook zijn de kosten om onderdelen voor luxe voertuigen te vervangen veel duurder dan bij reguliere merken.

Hoeveelheid schade aan het voertuig: dit is het stuk dat u het meeste kost. Hoe meer schade er is aan uw voertuig, hoe meer het u zal kosten om de beschadigde onderdelen te vervangen en uw voertuig in de oude staat terug te brengen.

Grote schade zoals geactiveerde airbags, een kapotte motor of schade aan de assen kan u echter enkele duizenden euro’s kosten. In feite zou u uiteindelijk meer kunnen betalen om uw auto te repareren dan wat de auto werkelijk waard is. Op dat moment zou een verzekeringsadviseur uw voertuig totaal verlies (ook wel “total loss” genoemd) aangeven. Verzekeringsmaatschappijen geven u liever het geld voor de waarde van de auto in plaats van u een groter bedrag te geven voor de aanschaf van nieuwe onderdelen. Op de lange termijn gaat het erom de verzekeringsmaatschappijen wat geld te besparen.


Waarom zou u uw schadeauto verkopen?

Als u momenteel met een beschadigde auto zit en niet zeker weet wat u eraan kunt doen, kan uw schadeauto verkopen een van uw beste opties zijn. Het is eigenlijk de gemakkelijkste optie. Het eerste dat u zich moet afvragen, is of het zelfs de moeite waard is om te repareren. Als u echt van je auto houdt of er een persoonlijke band mee hebt, kunt u zo ongeveer alles doen om hem in uw bezit te houden en draaiende te houden. Maar als uw auto oud is, gemakkelijk te vervangen is of al op zijn laatste been stond, wilt u er misschien gewoon vanaf komen en verder gaan. Het beste van het verkopen van uw beschadigde auto is hoe snel u deze uit handen kunt geven. In plaats van tijd en geld te besteden aan het repareren ervan, kunt u uw schadeauto verkopen en er onmiddellijk geld voor krijgen. Als u eenmaal van de auto af bent, heeft u wat geld op zak en kunt u een nieuwe kopen als u er klaar voor bent.

Voor meer informatie kunt u de website Inkoopschadeauto.nl bezoeken.