Column: Zo bespaar je eenvoudig op de onderhoudskosten van je auto

2 maanden geleden gepubliceerd

Autorijden kost helaas geld. Uiteraard betaal je altijd voor doorlopende zaken zoals benzine, wegenbelasting en verzekering. Daarnaast is er nog het onderhoud van je auto. Idealerwijs wil je je auto zo goed mogelijk onderhouden tegen zo laag mogelijke kosten. In deze column geven wij een aantal tips om op de onderhoudskosten van je auto te besparen.

Verricht zelf het kleinere werk

In eerste instantie kun je kosten besparen door het kleine onderhoud zelf te verrichten en een bezoek aan de garage te vermijden. Hierbij kun je denken aan het bijvullen van de olie, de ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en het checken van je bandenspanning. Het is niet nodig om voor dit soort een kostbaar bezoek aan de garage te brengen. Wilt u screenwash kopen of andere vloeistoffen voor uw auto? Het is aan te raden om online te zoeken naar deze producten ten in plaats van de hoofdprijs te betalen bij een tankstation.

Hou de kosten van een reparatie laag

Is een bezoek aan de garage noodzakelijk vanwege eventuele schade of versleten onderdelen? In dat geval kun je op verschillende manieren de kosten van de reparatie zo laag mogelijk houden. Zo is het altijd handig om kosten bij verschillende partijen op te vragen en een vergelijk te maken. De grootste kostenbesparing zit echter vaak in de aanschaf van de onderdelen. Wanneer je deze zelf aanschaft online (nieuw of zelfs gebruikte onderdelen) zijn de onderdelen vrijwel altijd goedkoper dan wanneer je de onderdelen via een garage aanschaft.

Beperk lakschade en roest

Een eenvoudige manier om lakschade en roest te beperken tot een minimum is door gebruik te maken van een afdekhoes. Regen, hagel, sneeuw, vorst en hoge temperaturen hebben allemaal invloed op de lak van je auto. Door gebruik te maken van een afdekhoes minimaliseer je de impact van deze factoren.

Zoek je een webshop met scherp geprijsde vloeistoffen en onderhoudsmiddelen voor uw auto? Neem dan een kijkje op Autoklusser.nl! Lees ook de blog van het ANBW om meer te leren over het besparen van kosten op reparaties en onderhoud.