Column: Autobekleding reinigen

1 jaar geleden gepubliceerd
autobekleding reinigen
Het reinigen van je autobekleding is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je auto. In dit artikel bespreken we enkele tips voor het voorkomen van vuil op je autobekleding, het reinigen van de autobekleding en de verschillende producten die je hierbij kunnen helpen.

Waarom autobekleding reinigen belangrijk is

Vlekken op de autobekleding kunnen ervoor zorgen dat de auto er smoezelig uitziet. Zelfs lichte verkleuringen kunnen al voor een vieze of rommelige uitstraling zorgen. Op sommige stof valt viezigheid ook nog eens extra op, dan is het extra belangrijk om tijdig de autobekleding te reinigen.

Verder geldt: hoe eerder je de bekleding schoonmaakt, hoe makkelijker de vlekken te verwijderen zijn. Als vlekken al lang op de bekleding zitten, kan het lastig zijn om ze nog weg te krijgen. Daarom kun je het beste regelmatig de bekleding reinigen.

Hoe voorkom je vlekken

Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden. Er zijn enkele dingen waar je op kunt letten als je de autobekleding schoon probeert te houden. Het kan bijvoorbeeld verstandig zijn om eten en drinken in de auto te vermijden. De meeste vlekken op de autobekleding ontstaan doordat mensen knoeien met eten of drinken. Het beste kun je er dus voor zorgen dat je helemaal niet eet of drinkt in de auto (met uitzondering van water). Tijdens lange ritten kun je altijd even een eet- en drinkpauze inlassen.

Zorg er ook voor dat je vuil en afval zo snel mogelijk uit de auto haalt. Zo houd je de auto netjes en voorkom je dat viezigheid door de auto gaat zwerven. Ook helpt het tegen vieze geurtjes. Toch is het natuurlijk nooit mogelijk om de auto 100% schoon te houden. Daarom is het regelmatig reinigen van de autobekleding van belang. Maar hoe doe je dit op een effectieve manier?

De autobekleding reinigen

Allereerst is het belangrijk om er snel bij te zijn, zo voorkom je dat vuil diep in de vezels van de stof trekt. Zorg er dus voor dat je regelmatig de bekleding reinigt en hier nog eens extra aandacht aan besteedt na lange ritten, bijvoorbeeld als je net terugkomt van vakantie.

Verwijder eerst alle losse afval en vuiligheid uit de auto. Vervolgens kun je de auto grondig stofzuigen. Vergeet hierbij ook de stoelen niet! Als je regelmatig de auto stofzuigt voorkom je ook dat viezigheid diep in de bekleding van de auto trekt.

Hierna begint de echte reiniging: zorg ervoor dat je de bekleding met de juiste producten schoonmaakt. Een goede auto bekleding reiniger is hierbij aanbevolen. De Auto Finesse Total Interior Cleaner is een sterke auto bekleding reiniger die gebruikt kan worden voor alle oppervlaktes in het auto interieur, zoals stof, plastic, tapijt en rubber. Gebruik deze reiniger bij voorkeur in combinatie met een interieurborstel.
 
De Auto Finesse Upholstery Brush is speciaal ontwikkeld voor de reiniging van autobekleding. Met deze borstel kun je zowel leren als stoffen oppervlaktes goed reinigen.
 
Door de interieurborstel te gebruiken versterk je de impact van de interieurreiniger, op deze manier haal je het maximale uit je schoonmaakproducten en is het mogelijk om lastige vlekken uit de bekleding te krijgen. Zo verwijder je bijvoorbeeld koffievlekken, olie, modder, schimmel en grasvlekken.
 
Sproei hierbij het product rechtstreeks op de vlek en laat het eventjes intrekken. Maak vervolgens de borstel nat en schrob over de vlek heen. Doe dit vanuit meerdere richtingen voor een optimaal resultaat. Neem het vervolgens goed af met een microvezeldoek om de plek weer droog te krijgen. Herhaal dit proces indien de vlek niet volledig is verdwenen
 
Op deze manier is het dus relatief eenvoudig om zelf je autobekleding te reinigen. Het is alleen zaak om de juiste producten op de juiste manier te gebruiken!