Column: Interieur auto reinigen

2 jaar geleden gepubliceerd

interieur auto reinigen

Om de levensduur en de uitstraling van je wagen te verbeteren, is het niet alleen belangrijk om de buitenkant goed te verzorgen, je interieur verdient ook af en toe een diepe reiniging.

In plaats van tientallen tot honderden euro's te spenderen aan een gespecialiseerde firma, kun je dit ook perfect zelf doen. Een uurtje of twee tijd, de stofzuiger en een paar geschikte reinigingsproducten zijn alles wat je nodig hebt voor deze klus!

Van zichtbaar naar onzichtbaar vuil

Je start uiteraard met het grove werk. Haal lege drankverpakkingen, kruimels, steentjes, en andere afval uit je wagen. Hou eventueel een mand of plastic bak bij de hand voor de spullen die je terug in je auto wilt zetten. Begin steeds met een blanco canvas: een leeg interieur van je wagen!

Je auto stofzuigen als een professional

Voordat je aan de slag gaat met de stofzuiger kan je alvast de matjes verwijderen en even goed uitkloppen. Stofzuig verder alle mogelijke hoekjes en kantjes. Gebruik eventueel de bijgevoegde opzetstukken om ook tussen de autozetels schoon te maken.

Rond het dashboard en de middenconsole zijn er veel hoekjes en spleetjes om schoon te maken. Denk maar aan de drankenhouders, spleten rond de versnelling maar ook ventilatieroostertjes en roosters van de airco.

De Auto Finesse Stiff Detailing Brush is een handige borstel voor deze klus. Dankzij de lange haren kun je moeilijk bereikbare plekjes in je auto schoonmaken. Het vuil en stof komt makkelijk los en dat zuig je zo op met je stofzuiger.

Gespecialiseerde reinigingsmiddelen voor auto interieur

Ondanks de beloftes van de bekende merken met betrekking tot allesreinigers, is het toch beter om voor je wagen geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Je auto bestaat uit speciale bekleding, zoals leder of kunststof, huishoudelijke detergenten zouden hier schade aan kunnen toebrengen.

Kies voor een gespecialiseerd product, zoals de Auto Finesse Total Interior Cleaner, dat geschikt is voor alle soorten oppervlakten die voorkomen in een auto. Heb je hardnekkige vlekken in je stoffen autozetels? Ook daar is dit product een uitstekende oplossing voor. Belangrijke tip: maak hierbij gebruik van een interieurborstel. Hiermee maximaliseer je de impact van het schoonmaakproduct!

Heb je een auto met leren bekleding? Dan is deze bundel de beste optie! Naast een speciaal reinigingsmiddel voor leer, bevat dit ook een product om het leer te behandelen. Hiermee voorkom je scheuren of uitdroging van het leer.

Vermijd kruisbestuiving van vuil in de wagen

Het interieur van je wagen is een heel typerende omgeving. Om deze te reinigen ga je dus het best gestructureerd te werk. Kies ervoor om per type oppervlakte een andere reinigingsdoek te gebruiken. Afhankelijk van je eigen voorkeur kan je gaan voor katoenen schoonmaakdoeken of de versie in microvezel. Vermijd zeker doeken die gaan pluizen of stof afgeven.

Zorg dat je steeds minimaal drie verschillende schoonmaakdoeken hebt, eentje voor de ramen, eentje voor de middenconsole en stuur en een laatste voor de zetels. Je wilt namelijk geen vuil overbrengen vanuit zetels naar de ramen of vet vanop de console naar de autostoel!

Om hier overzicht in te bewaren kan je gebruikmaken van doeken in verschillende kleuren zoals de Auto Finesse Work Cloth Trio. Gebruik de witte microvezeldoek voor de ramen van de binnenkant van je auto, de groenblauwe voor het dashboard en de grijze voor de autobekleding. Was deze doeken steeds in een wastrommel, bij voorkeur met een wasmiddel specifiek voor microvezel . Hiermee garandeer je een blijvende optimale werking van de microvezeldoeken.

Automatten reinigen

Nu rest er enkel nog het verder uitkloppen, stofzuigen en reinigen van de automatten en dan ben je klaar met het interieur reinigen auto! De automatten kan je ook het beste schoonmaken met de Total Interior Cleaner in combinatie met de eerdergenoemde interieurborstel.

Belangrijk hierbij is dat je eerst uitermate grondig de matten stofzuigt en uitklopt. Probeer altijd zoveel mogelijk vuil te verwijderen voordat je gebruik maakt van de schoonmaakproducten. Dit geldt overigens bij elke schoonmaaktaak. Op deze manier bespaar je een hoop product.

Nadat je je hele auto interieur grondig gereinigd hebt hoef je enkel nog het maandelijks bij te houden. Zo geniet je altijd van een schoon interieur!

"columns" // resources/views/layouts/app.blade.php