Column: De perfecte autovakantie? Dit neem je mee! Tips en advies!

2 maanden geleden gepubliceerd

Op autovakantie? Tips en advies over het meedragen van bagage en het meenemen van je hond.

Kies je dit jaar voor een autovakantie? Begin dan tijdig met het opstellen van een plan van aanpak! Naast het uitstippelen van de route, is het ook verstandig om na te denken over de bagage die je meeneemt. Zo begin je veilig en ontspannen aan je reis!

In dit artikel geven we advies over het meenemen van je bagage tijdens een autovakantie, en vertellen we wat zeker niet mag ontbreken in jouw tas of koffer! Bij het opstellen van dit artikel hebben we ook rekening gehouden met je trouwe viervoeter.

Inhoudsopgave:

Een dakbox voor meer comfort en ruimte in je auto

Als je met de auto op vakantie gaat, mag een dakbox niet ontbreken! Een dakbox beschikt over voldoende ruimte om je bagage mee te nemen. Dankzij de dakbox kan je spullen die anders op de achterbank verdwijnen, in de kofferbak plaatsen. Zo neem je meer bagage mee, en nemen je medepassagiers comfortabeler plaats op de achterbank.

Let op! Voor het gebruiken van een dakbox op je auto is een dakdrager vereist! Ook deze zijn los verkrijgbaar!

Koop de perfecte fietsendrager voor je auto

Tijdens een autovakantie is het belangrijk om in beweging te blijven, je zit immers al genoeg! Door de perfecte fietsendrager te kopen, hoef je geen fietsen te huren! Je neemt je eigen comfortabele fiets veilig mee, om jouw vakantiebestemming te verkennen.

Maar waar moet de perfecte fietsendrager aan voldoen? Hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten:

  • Zorg dat de fietsendrager over beveiligingsfuncties beschikt, zoals krachtige sloten en stabilisatiesystemen. Zo voorkom je dat je fiets wordt gestolen tijdens je reis en blijft deze stevig zitten tijdens het rijden.

  • Gebruiksgemak en flexibiliteit! Koop een fietsendrager die niet jouw kofferbak blokkeert. Door een fietsendrager met kantelsysteem te gebruiken, kom je nog eenvoudig bij de bagage in jouw kofferbak.

  • Onderzoek of het fietsenrek geschikt is voor jouw auto en de fietsen die je wilt meenemen. Past hij op het dak? Is hij gemaakt voor de trekhaak? Kan het rek een fatbike dragen? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden bij het kopen van een fietsendrager!

Een autobench, veilig en comfortabel op reis met je hond

Gaat je hond mee op autovakantie? Neem hem of haar mee in een autobench! Deze hondenbench is speciaal gemaakt om honden veilig en comfortabel te vervoeren in een auto. De meeste hondenbenches zijn uitvoerig getest en dragen bij aan een prettige reiservaring voor jouw viervoeter! Bovendien voorkom je dat je auto vies wordt als de sanitaire stop te laat komt. Zorg altijd dat de afmetingen van de autobench passen bij het formaat van jouw hond.

Spullen voor je autovakantie voor bij een noodgeval

Als je een lange reis gaat maken, moet je altijd rekening houden met een noodgeval. Vertrouw niet blind op de werking van jouw technologische gadgets! Neem een landkaart mee, handig voor als je navigatiesysteem het begeeft! Daarnaast is een powerbank met zonnepaneel geen overbodige luxe, misschien wel je redder in nood als je jouw telefoon niet meer kunt opladen via de auto. Vergeet ook niet om voldoende water mee te nemen, zo blijf je gehydrateerd wanneer je met pech langs de weg staat!