Column: Voordelen van een laadpaal bij je thuis

2 weken geleden gepubliceerd

Tegenwoordig worden elektrische auto’s steeds meer verkocht. De voordelen van elektrisch rijden zijn dan ook steeds hoger, aangezien de benzineprijzen door het dak gaan. Daarnaast bieden verschillende automerken ook steeds betere elektrische auto’s aan. Om deze reden is het plaatsen van laadpalen elektrische auto steeds belangrijker. Je wilt natuurlijk wel de auto voldoende op kunnen laden om mee te gaan rijden. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de voordelen van een laadpaal bij je thuis.

Sta nooit meer te wachten bij een laadstation

Een van de grootste voordelen van een laadpaal voor thuis is natuurlijk dat je niet meer hoeft te wachten bij een laadstation. Je kunt de auto gewoon snachts opladen als je ligt te slapen. Als je vervolgens in de ochtend naar je werk wilt gaan, kun je direct de auto meenemen. Natuurlijk kun je niet voorkomen dat je ooit nog gebruik moet maken van een laadstation. Wanneer je langere tochten moet maken voor het werk, ga je waarschijnlijk nog wel eens de auto op moeten laden. Desalniettemin kun je met een laadpaal bij je thuis van Chast de grootste klappen opvangen. Je hoeft dan niet dagelijks meer naar een laadstation en voor de kleinere routes is de auto vol genoeg!

Goedkoper opladen

Een ander voordeel is dat een laadpaal voor thuis veel goedkoper is dan een laadstation. De investering voor een laadpaal moet je natuurlijk wel maken, maar dit verdien je binnen no-time terug. Je bespaard namelijk iedere keer dat je je auto thuis oplaad, omdat de energiekosten veel lager liggen. Op langere termijn bespaar je dus enorm veel geld dat je voor andere doeleinden kunt gaan gebruiken!

Rijden op je eigen groene stroom

Maak je gebruik van groene stroom in huis, omdat je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt liggen? Dan kun je dit ook direct doorspelen naar je eigen auto! Door een laadpaal thuis te laten installeren, kun je de opgewekte groene stroom direct voor de auto gebruiken. Hierdoor vallen de kosten voor de stroom nog lager uit en ben je ook nog eens erg goed bezig voor het milieu!

Geld verdienen met je laadpaal

Maak je zelf niet mega veel gebruik van je laadpaal, omdat je bijvoorbeeld op het werk ook een laadpaal hebt gekregen? Dan kun je er ook voor kiezen om de laadpaal openbaar te maken. Dit zorgt ervoor dat je geld kunt vragen voor het afnemen van stroom van jouw laadpaal. Zo help je niet alleen de buren met het opladen van hun elektrische auto, ook ga je er zelf financieel op vooruit. Eigenaren van elektrische auto’s vinden jouw laadpaal gemakkelijk in de app.