Alfa Romeo 147: Alfa 147 1,9 jtd 2002 valt uit met motormanagement storing

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 jtd

Na het inbouwen van een andere gebruikte pomp, die verder wel oke lijkt valt de auto nu ineens uit bij doortrekken of zwaar belasten, dus ook bij lage snelheid optrekken/doortrekken. Foutcode is 0191 raildruk.

Lijkt natuurlijk op een probleem met de pomp, maar met de auto is in Maart een keer verkeerd getankt, 55 liter benzine ipv Diesel en er is 3-4 km mee gereden. Daarna alles schoon laten maken.
Sindsdien zit er een resonanie in de motr als hij stationair draaid. En lijkt hij soms wat minder power te hebben onderin. Nu is het zo dat de oude pomp niet vanwege het verkeerd tanken is vervangen, maar omdat de auto niet meer starte, dit kwam door de drukregelaar op de pomp. Hier waren de o-ringen van doorgesleten, deze zijn ook nog vernieuwd door nieuwe van Bosch. Maar daardoor start hij alleen goed. De motor valt nog steeds uit.

Heb vorige week een reiniger gebrobeerd in de diesel en dit leek na een dag goe te helpen, viel dus niet meer uit, motor klonk ook weer beter, zwaarder grommend geluid(is gechipped en getunned op verschillende punten). Maar een week later begon het ineens weer, uitval na doortrekken, vanaf dat moment was de motor ook weer ineens een stuk stiller. En dat bouwd zich dan langzaam weer op naar zwaarder geluid.

Mij lijkt het dan dat voor de pomp de diesel wordt afgesloten, of het filter leeg raakt en hij dan uitvalt.....mijn gevoel zegt dan de opvoerpomp, of een klep(/solonoideklep?) die daar in zit, maar de dealer zegt dat daar eigenlijk zelden problemen mee zijn, toch doet die pomp sinds het verkeerd tanken soms raar, geeft bij half vol tanken maar heel langzaam de juiste hoeveelheid aan, of bij voltanken niet geheel naar boven gaan, dit was voor die tijd inorde. Wat denken jullie ervan?

Ik kan een paar goede injectoren overnemen van iemand en natuurlijk de opvoer pomp vervangen voor een nieuwe, maar dan mijn vraag of die delen moeten worden aangemeld op de computer/door de dealer of dat het gewoon vervangen kan worden en de aut die zelf inleest?

De auto is nog wel de moeite waard en in goede toestand dus niet aan vervanging toe nu.

Markiesje

Geplaatst door Markiesje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (115) PRO, 9 jaar geleden

verstuivers testen? Verstuivers kunnen slecht tegen benzine.

Markiesje (0), 9 jaar geleden

Ga ze deze week eens testen op de terugloop, zou uitsluitsel moeten geven. Heb er iets over gelezen, een auto met precies dezelfde problemen.
4 slangen eraan en een tijdje laten lopen, als er dan veel verschil is tussen de cilinders dan is het duidelijk.

Motormanagement corrigeert de cilinder(s) die te te weinig mee werken door meer in te spuiten, dit gaat maar tot een bepaalde hoogte natuurlijk, onder vol last gaat het niet meer en wordt de motor stil gezet door de ecu.
De terugloop zegt veel over de duur dat de injector open staat.

Markiesje (0), 9 jaar geleden

Oplossing was de pomp, zoals verwacht was de vervangende pomp ook niet goed, heb nu een ongebruikte ergens goedkoop gekregen en motor blijft lopen.
Vervangen was makkelijjk dan ik had verwacht, gelijk de distributie maar vernieuwd dan kan ik er weer 100.000km mee vooruit.

Markiesje (0), 8 jaar geleden

zie hierboven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.