Alfa Romeo 146 1997: Alfa code

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,

Enige tijd geleden moest ik door een spanningsval van mijn Alfa 146 uit 1997 de code van het codesysteem opnieuw aanleren. Als ik mijn auto op het contact zet blijft het "Alfa code" lampje knipperen. Dit heeft als resultaat dat ik mijn Alfa niet kan starten. De enige manier om dit te doen is om met de gaspedaal de 5-cijferige code in te voeren. Zodra dit is gedaan kan ik mijn auto starten. Zet ik alleen mijn motor uit dan moet ik weer de code invoeren om de auto te starten. Het codesysteem wil de code niet vasthouden.

Op dit moment staat de auto bij de Alfa-dealer en deze zegt dat er niets anders op zit als de kast te laten vervangen. Ze hebben gekeken of er draden loszitten, maar verder hebben ze nergens naar gekeken denk ik...Deze codekast moeten ze uit Italie laten komen.

Nu heb ik een Alfa autobedrijf gesproken die zegt dat ze altijd de boel resetten en dat hij het dan meestal wel weer doet. Ze zijn nog nooit een probleem tegengekomen dat de codekast vervangen moest worden.

Weet iemand misschien wat het probleem zou kunnen zijn of herkent iemand het probleem?

Met vriendelijke groet,

Klaas

jpgaultier

Geplaatst door jpgaultier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

justin6077 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik ken dit probleem(heb zelf jaren bij alfa gewerk).
Het is inderdaat het codekastje wat stuk is, want als je de auto wel kunt starten door de code er in te stampen dan is meestal het codekastje stuk.
Deze komt inderdaat uit italie ivm met de code die in het kastje zit.
Groeten Roy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.