Alfa Romeo 147: Alfa loopt tegelijkertijd op gas en benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V (105PK)

Beste mensen,

Ik heb het volgende probleem,

Mijn auto start goed op benzine, loopt ook goed op benzine. Echter als hij overschakelt op gas, dan stottert en hapert de motor (blijft wel lopen).

Ik heb echter de stekkers van het injectiesysteem (benzine) er afgehaald en dan loopt hij goed op gas, hieruit trek ik dus de conclusie dat hij tegelijkertijd zowel op benzine als op gas loopt.

Ik heb de spanning nagemeten op de stekkers voor het injectiesysteem (benzine), als de motor op gas loopt en dan staat er op deze stekkers een spanning van 7,3V op al de 4 de stekkers. is dit wel goed? Hoort dit niet gewoon 0V te zijn?

Echter ik kan het ook omdraaien, op wat vooe spanningniveau gaan de benzine injectoren open?

Wie kan me helpen?

Groeten

espada-omega

Geplaatst door espada-omega (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Het gassysteem heeft een aparte computer, of deze schakelt de relais voor uitschakeling benzine injectoren niet, of de relais voor de uitschakeling zijn kapot. Het zou ook nog kunnen dat je gewoon ergens een slechte stekker verbinding hebt, corrosie. Dan maakt er het een en ander geen contact of geen massa.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.