Alfa Romeo 156 : Bougies vervangen

Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800

Hallo,

Binnenkort ga ik de bougies van m'n 156 1.8 ts vervangen.
Weet iemand misschien waarom het zo is dat als je bougiekap met het elec.blok eraf hebt je niet zonder meer de tweede bougiekap eraf kunt halen zonder blijkbaar eerst de koperkleurige plaat los te moeten maken en daarvoor moeten alle kabels eraf met grote kans op verwisseling.
Heeft iemand hier ervaring mee ?

B.v.d Magna

magna

Geplaatst door magna (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alphan (0), 18 jaar geleden

Hallo,
De bougies die rechtstreeks onder de bobines zitten zijn hiermee verbonden middels een veer die tegen de bougie rust en op het moment dat je het komplete ontstekingsblok optilt gaan deze vanzelf los.De bougies die via de kabels verbonden zijn moet je lostrekken uit een klein "lockje" dat veroorzaakt wordt door een kogeltje in het kontakt dus even kracht gebruiken.
Daarna kun je het geheel oplichten en de bougies verwisselen; denk wel aan wat kopervet om de nieuwe bougies en niet te vast zetten of mbv een momentsleutel.
Ciao.

magna (0), 18 jaar geleden

Hoi Peter,

De bobinebougies had ik al los maar de andere gewone kreeg ik met geen mogelijkheid door die plaat heen, draaien hielp ook niet, ik had hem al wel los van de bougie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.