Alfa Romeo 146 1999: de lampen van auto gaan vaak kapot

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

de dynamo laat perfect niet te veel niet te weinig
maar toch gaan er steeds verschillend lampen kapot

Roelof10198

Geplaatst door Roelof10198 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Robert10073 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoe heb je de dynamo getest. Als je dat doet bv met de moderne testers testen niet voluit maar doen een deeltestje en rekenen daarna de totale uit. dus enigste goeie test is dynamo demonteren en op een testbank dynamo testen. want misschien zit er toch een fout in de regelaar. Maar ook zie je tegenwoordig wel meer dat er lampen veelvuldig defect gaan bij de moderne auto's dit komt omdat de afregelspanningen omhoog gegaan zijndit inverband met het veelvuldige gebruik van computers in de auto's. Je kan dus ook kijken ofdat er een fout melding staat in het geheugen van de ecu die een melding maakt van een piekspanning in het systeem

Kip (0), 19 jaar geleden

Heb je toevallig je lampen aan staat bij het starten? Het 'schijnt' dat je de levensduur aanzienlijk verkort door de lampen aan te hebben staan als je de motor start. Heb het zelf nog niet gecontroleerd maar er zou iets van waarheid in kunnen zitten.

dupl-u-11449-5dd148767b25d+heuvel (0), 19 jaar geleden

Zet de lampen uit zodra je de auto start dat helpt

Maluku (0), 19 jaar geleden

Kan je er geen weerstand in de bedrading plaatsen van de voeding naar de lampen!!!!!!!!!!!!!!

Dan wordt het toch minder belast!!!!!!!!!!

Het is maar een idee........ succes

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
Je hebt spanning gemeten van de dynamo, maar hoe hoog is de spanning die op de lampen komt te staan?
groeten michiel

Hans4032 (0), 19 jaar geleden

Hai
kijk de accuklemmen eens na. Als die een beetje los zitten dan kunnen ze bij het rijden over een hobbel even geen contact maken. Dan krijgen de lampen de volle dynamospanning. Die is hoger dan de maximale accuspanning,

harnak (0), 18 jaar geleden

ggh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.