Alfa Romeo 156: knakken/kraken van de ophanging na vervanging draagarmen 156

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 2.0ts

Omdat de draagarmen aan de voorkant van m'n 156 flink speling hadden heb ik nieuwe besteld en gemonteerd. Links ben ik mee gestart, maar na vervanging aan de linkerzijde is de ophanging links gaan knakken bij het remmen en insturen.

Ik heb uiteindelijk vervangen:
Draagarmen boven en onder, koppelstangen, binnenste stuurkogel rechts, stabstangrubbers. Alles dubbel gecontroleerd en zit echt goed vast.

De uitlijning van de auto is momenteel waardeloos, er is teveel uitspoor. Ik wil alleen de auto liever niet laten uitlijnen tot het gekraak weg is, omdat ik bang ben opnieuw de ophanging te moeten demonteren.

Kan het geluid ontstaan door slechte sporing? Het klinkt een beetje alsof er een koppelstang ergens achter blijft haken en dan losschiet.

Of zie ik nog iets over het hoofd ergens?

bob_b

Geplaatst door bob_b (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

bob_b (0), 13 jaar geleden

Bij nadere inspectie blijkt dat de nieuwe draagarm alweer speling heeft. Lekkere kwaliteit dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.