Alfa Romeo 156: Koppeling

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

goeiemorgen,

ik ervaar het volgende.

de koppeling geeft de 1e helft bij het intrappen een "sponzig" gevoel, en komt ook niet geheel terug. Het schakelen gaat op zich wel naar alle versnellingen bij een niet draaiende motor.

Echter bij een draaiende motor kan er niet gekozen worden voor een willekeurige versnellling. bij stationair draaien met koppeling ingetrapt is er een lichte ratel te horen, bij koppeling los verdwijnt dit. Er is geen lekkage bij de cilinder bij het pedaal zichtbaar. Ligt dit aan de drukcilinders, of is er een kopp plaat los, of speelt er iets ander?

merci en groet

zeroing

Geplaatst door zeroing (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ed13 (0) PRO, 15 jaar geleden

koppeling is waarschijnlijk gewoon kapot/versleten. Compleet vervangen koppelingscilinder,
drukgroep en koppelingsplaat.

roysim (0), 15 jaar geleden

probeer eerst even de hoofdkoppelingcilinder onder je koppelings pendaal die gaan ook vrij vaak kapot kost +-78,- euro.als dat het niet is kan je altyd nog je portomonee trekken voor de rest.

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Probeer hem eerst eens te ontluchten.

dieseltje67 (0), 15 jaar geleden

Als de koppeling voordien redelijk zwaar trapte vermoed ik dat het treklager is gebroken.

Eerst maar eens onluchten...............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.