Alfa Romeo 166: Meesturende achterwielophanging

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0TS

In scherpe bochten naar links bij hoge snelheid (80+ km/u) voelt de auto aan alsof de achteras 'meestuurt'. Dit is niet constant, het voelt aan alsof er kleine rukjes worden gegeven. Als de bocht sneller en scherper wordt genomen is het effect sterker.

De schokdempers zijn goed, de bandenslijtage is normaal, het gebeurt alleen in bochten naar links, en de auto heeft net weer nieuwe APK waar ze niets hebben gevonden.

Mijn vermoeden is, ondanks die APK uitslag, dat er aan de rechterachterzijde iets versleten is, bijvoorbeeld een kogel of rubber. Heeft iemand dit eerder meegemaakt?

dvanderp71

Geplaatst door dvanderp71 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Het is mogelijk dat er een achterste draagarm versleten is.En staat de uitlijning van de auto wel goed.

Groeten van een alfa freak.

dvanderp71 (0), 17 jaar geleden

Bedankt alfafreak, zat ook al te denken aan iets van een draagarm ofzo, maar de uitlijning is ook net gecontroleerd en die was goed. Die man zal toen de armen toch wel hebben gecontroleerd? Ik was daar met deze klacht... Of verwacht ik nu teveel...?

Ben vooral benieuwd welke armen vooral stuk gaan zodat ik die bestellen kan. Of weet de firma Tuynder dat wel?

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Als ze de uitlijning pas gecontroleerd hebben dan kan het zijn dat ze een bout vergeten zijn vast te zetten bij de achteras waardoor de uitlijning verandert tijdens het rijden.Dan verandert de toespoor/uitspoor.
Achter gaan er eigenlijk nooit draagarmen kapot bij alfa 166.Is hij bij de dealer geweest of bij de kwik fit want die kijken nooit zo nauw.

Groeten van een alfa freak.

jef 75 (0), 17 jaar geleden

dat gevoel van meesturende achteras heb ik nog pas gehad bij men 33 en was te wijten aan wiellager die los zat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.